Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


11 oktober 2005


Apeldoorn - Aanrijding auto en bromfiets

Een 70-jarige automobilist uit Apeldoorn zag bij het rechts afslaan een 16-jarige bromfietser uit Zeewolde op het fietspad over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. Het ongeval gebeurde op maandag (10-10) rond 15.45 uur op de Amersfoortseweg thv de Pijnboomlaan.
De bromfietser hield enkele schaafwonden aan de val over en beide voertuigen raakten beschadigd.


Apeldoorn - Kop-staartbotsing

Een 34-jarige Apeldoornse automobilist werd onwel en botste daardoor op een auto
die stond te wachten voor het verkeerslicht. Het ongeval gebeurde op maandag (10-10) rond 19.10 uur op de kruising Wilhelmina Druckerstraat en de Asselsestraat. Door de botsing ontstond er een sneeuwbaleffect waardoor in totaal vier wachtende auto's werden geraakt.
Van de bestuurders (vier uit Apeldoorn en één uit Deventer) werden er twee overgebracht naar het ziekenhuis. Zij mochten na behandeling weer naar huis. Alle auto's raakten beschadigd, waarvan drie total loss.


Apeldoorn - Veelpleger en maatje ingesloten na diefstal snorfiets

De politie heeft op maandagmorgen (10-10) twee Apeldoorners, beiden 25 jaar, aangehouden voor diefstal van een Spartamet.
Eerder op de morgen werd de tweewieler door het tweetal ontvreemd op de Stadskade. Eén van hen bleek een veelpleger. Hij is ingesloten en wordt voorgeleid bij de rechter-commissaris en blijft naar verwachting tot aan de rechtszitting in hechtenis. De andere verdachte blijft in afwachting van een nadere beslissing van de officier van justitie vooralsnog in hechtenis.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58
---- --