Ingezonden persbericht


Supersnel surfen met ADSL2+

Sinds begin deze maand biedt EDPnet ADSL2+ aan. Klanten kunnen surfen tegen een snelheid van 10240 kbps of 10Mbps. Klanten die nog geen adsl hebben of die momenteel ADSL op het KPN-, Tiscali- of Versatel-netwerk hebben, kunnen overstappen naar EDPnet ADSL2+. Met de introductie van ADSL2+, maakt EDPnet zich klaar om in de toekomst ook andere diensten zoals telefonie en televisie via het internet aan te bieden.

ADSL2+, de opvolger van ADSL, laat downloadsnelheden tot 24Mbps toe. Hierdoor worden nieuwe toepassingen mogelijk, zoals full-screen video en televisie via internet. Naast een hogere snelheid heeft ADSL2+ ook een groter bereik dan ADSL (voor ADSL2+ gaat de max. afstand tot 7 km, ipv 5 km bij de klassieke ADSL). "Triple play" is het nieuwe marketing-modewoord: dat wil zeggen dat je data, voice en video tegelijk kan aanbieden op een ADSL2+ verbinding. Met zo een abonnement kan je internetten, bellen en televisie en video kijken tegelijk, dat terwijl je bij slechts 1 provider klant bent.

Terwijl grote providers volop hun triple-play-aanbod bekend maken, wacht EDPnet eerst af tot de kinderziektes verdwenen zijn, om op die manier op het juiste moment een pasklaar antwoord te hebben met een product dat optimaal functioneert. Klanten kunnen bij EDPnet momenteel intekenen voor slechts ¤21,99 per maand (incl. BTW) voor een ADSL2+ Intro abonnement (min. contractduur: 36 maanden of ¤28 per maand voor een min. contractduur van 12 maanden). Nog tot eind 2005 betaalt de klant geen aansluitkosten en ontvangt hij een gratis ADSL2+ modem. Klanten hoeven op die manier geen investering in nieuwe hardware te doen.

Het ADSL2+ Intro abonnement is het eerste abonnement uit het nieuwe ADSL2+-gamma dat EDPnet introduceert. In eerste instantie wordt het ADSL2+ Intro abonnement aangeboden aan klanten die nog geen ADSL hebben of die van het KPN-, Tiscali- of Versatel-netwerk wensen over te stappen naar EDPnet. Midden december 2005 verwacht EDPnet dat het ook voor de reeds bestaande ADSL-klanten mogelijk wordt om over te stappen naar ADSL2+.

Over EDPnet

EDPnet is een onafhankelijke Internet Service Provider, opgericht in 1996 , met diensten in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Dankzij een internationaal netwerk kan EDPnet oa ADSL, SDSL, Satelliet, Leased Lines, inbelverbindingen ... aanbieden. Daarnaast biedt EDPnet ook website hosting, dedicated hosting, co-locatie hosting, domeinnamen en hardware (modems, routers, ...) aan.

Met 'stretch the internet', tracht EDPnet alle kansen en mogelijkheden te benutten tot het internet de klant 'als gegoten zit'.

Meer informatie over EDPnet vindt u op www.edpnet.nl

Contact: EDPnet bv

Karolien Van Acker - 020 712 9400 - k.vanacker@edpnet.net

Tom Van den Eynde - 020 712 9400 - t.vandeneynde@edpnet.net - +32 (0)473 65 02 87