Politie Zuid-Holland-Zuid

12/10 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

12-10-2005 - Persberichten District II

DOORRIJDER
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
GORINCHEM- De politie is op zoek naar een automobilist die na een aanrijding doorreed. De aanrijding gebeurde op dinsdagmorgen 11 oktober 2005 tussen 10.45 en 11.15 uur op het parkeerdek van het Piazza Center. Toen de 45 jarige eigenaar van de blauwe personenauto bij zijn auto kwam bleek dat aan de rechterzijde nabij de tankdop een deuk en een kras zaten. Van de tegenpartij was geen spoor te bekennen. De politie is op zoek naar getuigen die iets gezien hebben of iets weten van deze aanrijding. Zij worden verzocht te bellen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.(lokaal tarief)

BEDREIGING
PAPENDRECHT- Een 18 jarige jongen uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens bedreiging. Dit gebeurde op dinsdagmiddag 11 oktober 2005 aan de Brederodelaan. De jongen bedreigde een Jongen uit Hendrik Ido Ambacht (leeftijd onbekend). De verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld. De bedreiging is gedaan na een onenigheid tussen beiden. De politie onderzoekt de zaak.

INBREKERS OVERLOPEN
MEERKERK- Twee inbrekers zijn overlopen tijdens een inbraak in een woning aan de Lindenstraat. Dit gebeurde op dinsdagavond 11 oktober 2005 omstreeks 21.55 uur. Toen de bewoner thuis kwam dat de achterdeur van zijn woning was opengebroken. Toen hij naar binnen ging zag hij een man in de woning. Vervolgens liepen twee mannen de woning uit en renden weg. De bewoner is er nog achteraan gegaan, maar de daders stapten in een auto en reden weg. Een zoekactie van de politie in de omgeving had geen resultaat. Er is een portemonnee en een geldkistje gestolen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

RIJDEN ONDER INVLOED
PAPENDRECHT- Op dinsdagavond 11 oktober 2005 omstreeks 23.25 uur is op de Vondellaan een 23 jarige man uit Hendrik Ido Ambacht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep (320 ugl). Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 2 uren heengezonden.

HUISELIJK GEWELD
HEI- EN BOEICOP- Een 24 jarige vrouw uit Litouwen is door politieagenten aangehouden wegens huiselijk geweld. Dit gebeurde op woensdagochtend 12 oktober 2005 rond middernacht in de F.A. van Hallstraat. De vrouw had haar 29 jarige vriend geslagen en buiten de deur gesloten. Ook vernielde zij huisraad. De vrouw is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.