Hogeschool van Amsterdam

Persberichten

Hogeschool van Amsterdam presenteert volleybalteam

(12 oktober 2005)

Vanmiddag heeft de Hogeschool van Amsterdam de spelers van het HvA Volleybalteam gepresenteerd. Het team bestaat voornamelijk uit spelers uit Jong Oranje en was de afgelopen jaren ondergebracht als clubteam bij SSS en AA Drink/Capelle. Dit jaar komt het team uit onder de vlag van de Hogeschool van Amsterdam. Dit biedt de volleybalopleiding maar ook de hogeschool veel nieuwe mogelijkheden: voor verschillende studierichtingen levert dit topsportteam stageplekken op.

Vanaf de start van het project zijn studenten betrokken geweest bij onder andere het businessplan en de marketing van het Volleybalteam. Momenteel zijn er vooral veel studenten van de opleiding Sport, Management en Ondernemen actief rondom het project. Aan de andere kant kunnen de volleyballers, die dagelijks trainen, gebruik maken van de uitstekende faciliteiten die de Academie voor Lichamelijke Opvoeding/Voeding van de HvA te bieden heeft in het onlangs geopende gebouw nabij het Sloterpark.

Eén van de partners is Sp!ts. Sp!ts ondersteunt initiatieven om jonge talentvolle sporters op weg te helpen naar de (inter)nationale top, waarbij onder de hoede van een sterke organisatie sporttalenten in een ontwikkelingsplan worden opgenomen. Het HvA Volleybalteam is zo'n instituut in de Nederlandse sportwereld, waarmee structureel wordt gebouwd aan kwalitatief sterke A-sporters voor de toekomst. Andere partners van HvA Volleybal zijn: Hogeschool van Amsterdam, Nederlandse Volleybal Bond, Topsport Amsterdam, Springboost, Eilers Sport B.V. / Mikasa, en Splash Health Campus.

HvA Volleybal bestaat uit de volgende spelers en staf:

Spelers

Nr. 1 Niels Koomen
Nr. 2 Lars Lorsheijd (Captain)
Nr. 3 Hugo Rijken
Nr. 4 Stefan Taanman
Nr. 5 Freek Michel
Nr. 6 Yannick van Harskamp
Nr. 7 Thijs van Noorden
Nr. 8 Ruurd Elzinga
Nr. 9 Ramsey Mauricia
Nr. 10 Niels Klapwijk
Nr. 12 Tije Vlam

Staf

Coach: Gido Vermeulen
Ass. Coach: Marco Brouwers
Fysiotherapeut: Klaas Banga
Krachttrainer: Hein Macnack
Teambegeleiding: Klara Donker, Sjani Beijen, en Robbert Stuut

De HvA-stagiaires bij HvA Volleybal zijn:

Ralf Schipper: General manager
Djordy van der Veer: Event manager en Ticket Sales Maarten Dikhoff: Marketing manager
Stefan Staartjes: Topsportbreedtesport relatie Robbert Stuut: Team begeleider
Judith Boerma: Fysiotherapie
Tije Vlam: Webmaster
Ewout Divendal: Presentatiegids
Gijs Hardeman: Presentatiegids
Dennis Doesburg: Stagiair bij Mikasa
Marloes Voskuilen: Stagiair bij AT5
Bas Aangeenbrug: Stagiair bij Springboost

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.hvavolleybal.nl of contact opnemen met dr. Cees Vervoorn, instituutsdirecteur ALO/Voeding (HvA) en Gido Vermeulen, coach HvA Volleybal, beiden via 020 - 595 34 00.