Politie Midden- en West Brabant

Persberichten distict Bergen op Zoom woensdag 12 oktober

BERGEN OP ZOOM, 12 oktober 2005

Politie onderzoekt beroving
STEENBERGEN: Op dinsdagmiddag omstreeks 16.15 uur is een 13-jarige jongen uit Stavenisse van zijn gsm beroofd in een park aan de Ravelijnstraat. Hij was aan het bellen, toen er een jongen aan kwam lopen. Na beëindiging van het telefoongesprek kwam de jongen naar hem toe en eiste de telefoon. De jongen weigerde de telefoon af te geven. De belager griste de telefoon uit zijn handen en liep weg. Het slachtoffer liep achter de dader aan en vroeg zijn telefoon terug. Hierop mishandelde de dader hem door hem te slaan en te schoppen. Een groepje jongeren, dat even verderop stond, begon te lachen. Vermoedelijk behoorde de dader tot deze groep. Vervolgens liep de dader met het groepje in de richting van het centrum. De politie heeft aangifte opgenomen van het slachtoffer en onderzoekt de zaak. De politie zoekt getuigen van deze beroving. Getuigen kunnen zich melden via telefoonnummer 0900-8844.

Politie onderzoekt woninginbraak
STEENBERGEN: Onbekenden braken op woensdagochtend 12 oktober tussen 08.15 uur en 12.30 uur in bij een woning aan de Franseweg. De daders sloegen aan de achterzijde van de woning een ruit in en openden door het ontstane gat een deur. Er is onder andere een computer ontvreemd. De politie heeft aangifte opgenomen van woninginbraak en stelt een sporenonderzoek in.

Politie houdt man aan in verband met twee roofovervallen BERGEN OP ZOOM: De politie heeft na onderzoek op maandag 3 oktober een 29-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden voor twee roofovervallen. Op zaterdag 3 september om 19.30 uur overvielen twee mannen een 18-jarige man uit Bergen op Zoom op Glacisstraat. Het slachtoffer werd vastgepakt en bedreigd met een mes. De mannen eisten geld. Het slachtoffer zei dat hij geen geld bij zich had en liet zijn spullen zien. Hierna gingen de daders ervan door.
Vijf minuten na het eerste incident beroofden twee mannen een 46-jarige vrouw uit Bergen op Zoom van haar geld en portemonnee bij de pinautomaat aan de Jacob Obrechtlaan. Ze werd door de daders vastgepakt, bedreigd met een mes en op de grond geduwd. Nadat de daders de buit bemachtigden, renden ze weg in de richting van de Antwerpsestraat.
De politie onderzocht de overvallen door o.a. het uitlezen van camerabeelden en het opnemen van getuigenverklaringen. Bij onderzoek kwam de verdachte naar voren als mogelijke dader. De verdachte gaf tijdens verhoor betrokkenheid bij de berovingen toe. Hij is op donderdag 6 oktober voorgeleid voor de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. De politie onderzoekt de identiteit van de tweede dader.

Meisje gewond na éénzijdig scooterongeval
BERGEN OP ZOOM: op dinsdag 11 oktober reed een 16-jarige inwoonster van Steenbergen op haar scooter over de Halsterseweg in de richting Halsteren. Het meisje zag vermoedelijk te laat dat haar voorganger linksaf sloeg richting de Burghoutstraat. Ze moest hard remmen, raakte in een slib en ze sloeg over de kop. Door de val liep ze een gebroken arm en diverse kneuzingen en schaafwonden op. De ambulance heeft de scooterbestuurster vervoerd naar het Sint Franciscus ziekenhuis.

Bromfietser gewond bij aanrijding
BERGEN OP ZOOM: Op dinsdagmiddag 11 oktober gebeurde er een ongeval aan de Van Konijnenbergweg. Een 26-jarige inwoner van Bergen op Zoom bracht zijn bestelbus tot stilstand om een auto van rechts te laten voorgaan. Deze auto werd bestuurd door een 23-jarige vrouw uit Bergen op Zoom. Een 67-jarige bromfietser uit Bergen op Zoom haalde op dit moment de bestelbus in en reed tegen de overstekende personenauto aan. De bromfietser is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Politie onderzoekt bedrijfsinbraak
HALSTEREN: De politie heeft aangifte op van bedrijfsinbraak aan de Canadaweg. Onbekenden gooiden in de nacht van dinsdag 11 oktober op woensdag 12 oktober aan de voorzijde van het pand een ruit in en namen uit één van de ruimten een flatscreen weg. De politie stelt een sporenonderzoek in.

Politie houdt man aan voor rijden onder invloed
PUTTE: De politie heeft op dinsdag 11 oktober omstreeks 19.50 uur een 29-jarige man uit Sint Willebrord aangehouden voor rijden onder invloed. De politie trof de man aan op de Antwerpsestraat en hield hem staande. Uit een blaastest bleek dat de automobilist teveel gedronken had. Op het politiebureau nam de politie hem een ademanalyse af. De uitslag hiervan bedroeg 530 ug/l. De bestuurder kreeg een rijverbod van 5 uur en een bekeuring.

Politie houdt mannen aan voor drugsbezit
PUTTE: De politie heeft op dinsdag 11 oktober aan het begin van de avond een 40-jarige man uit Kapellen aangehouden voor drugsbezit. De politie zag hoe de man een verpakking cocaïne opende. De politie hield hem hierop aan. Hij bleek in bezit van vermoedelijk cocaïne en een gebruikershoeveelheid xtc-pillen. De drugs zijn in beslag genomen. De politie verhoorde de man en stelde hem later op de avond met een proces-verbaal in vrijheid.
Even later hield de politie nog twee mannen aan wegens drugsbezit. De politie zag hoe de mannen drugs gebruikten en hield de 27-jarige man uit Hoogerheide en de 25-jarige man uit Putte aan. Bij fouillering is in de kleding van de 25-jarige man een verpakking met vermoedelijk cocaïne aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen. De politie heeft de verdachten verhoord en even na middernacht in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Politie verricht aanhoudingen rond Putse kermis
PUTTE: De politie hield op dinsdagavond 11 oktober een 18-jarige inwoner van Kapellen aan voor baldadigheid. Er was een opstootje ontstaan tussen twee mensen aan de Antwerpseweg. De politie kwam ter plaatse om te bemiddelen. Toen de politie aan kwam rijden gooide de man twee volle glazen bier richting de politieauto. Een politieagent, die in de auto zat, kreeg bier over zich heen. Hierop is de man aangehouden. Op woensdag is hij met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.
Even later hield de politie een 44-jarige Puttenaar aan. De politie reed over de Antwerpseweg toen de verdachte zijn broek liet zakken en de politie zijn achterwerk toonde. De politie stopte en hield de man aan. De Puttenaar verzette zich tegen zijn aanhouding en gooide bier in het gezicht van de politieman die hem wilde aanhouden. Omstanders bemoeiden zich met de aanhouding en een 39-jarige man uit Putte sloeg een politieman in het gezicht. Ook hij is aangehouden. De politieman heeft aangifte gedaan van mishandeling.
De 44-jarige Puttenaar is op woensdag met een proces-verbaal in vrijheid gesteld. De 39-jarige Puttenaar is verhoord.

Politie neemt aangifte op van diefstal bouwmateriaal
OUDENBOSCH: Tussen dinsdagmiddag 11 oktober en woensdagochtend 12 oktober is er onder andere 500 meter YMVK kabel (bouwmateriaal) gestolen vanaf een bouwterrein aan de Beukenlaan. De kabel heeft een behoorlijk gewicht en is niet eenvoudig te ontvreemden. De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal.

Winkelpersoneel houdt vrouw aan voor diefstal
ROOSENDAAL: Op dinsdagmiddag hield personeel van een winkel aan de Roselaar een vrouw aan voor winkeldiefstal. De vrouw liep de winkel uit met een memoblok ter waarde van 7,-, zonder deze af te rekenen. Toen het alarm afging begon de vrouw te rennen en ging even verderop een winkel binnen. Hier gooide ze het gestolen artikel weg. Personeel van deze winkel zag de vrouw voorbij rennen met de winkelmedewerkster van de bestolen winkel in haar kielzog. Het personeel besloot er ook achteraan te rennen en hield de dievegge staande. De politie nam de 40-jarige Roosendaalse mee naar het politiebureau voor verhoor. De vrouw ontkent de winkeldiefstal en kreeg een dagvaarding. De politie heeft de aangifte van de gedupeerde opgenomen.

Bromfietster raakt gewond bij aanrijding
ROOSENDAAL: Op dinsdagmiddag wilde een 49-jarige Roosendaalse met haar bromfiets de Willem Dreesweg oversteken. De bestuurder van een bestelbus verleende haar voorrang en de vrouw reed door. Op dat moment kwam er vanuit de andere richting een 20-jarige automobilist uit Roosendaal aanrijden. Deze remde niet voor de overstekende bromfietser en er ontstond een aanrijding. De vrouw kwam ten val en liep verwondingen aan haar been en een pijnlijke heup op. Ze is voor behandeling overgebracht naar de huisartsenpost.

Politie houdt man aan voor rijden onder invloed
ROOSENDAAL: De politie hield op woensdag 12 oktober in de vroege ochtend een 51-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor rijden onder invloed. De politie zag de man over de Rijskweg A-58 ter hoogte van Roosendaal rijden. Hij slingerde en reed met een zeer onregelmatige snelheid. De politie hield hem staande en nam hem een blaastest af. Hieruit bleek dat hij teveel gedronken had. Hij moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 675 ug/l. De verdachte kreeg een rijverbod van 7 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij is na verhoor met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Fietser raakt gewond bij ongeval
ROOSENDAAL: Op woensdag 12 oktober gebeurde er even na 07.30 uur een ongeval op de Jan Vermeerlaan. Een 30-jarige automobilist uit Roosendaal reed over de Jan Vermeerlaan en wilde afslaan richting de West-Havendijk. Bij het afslaan zag hij een 51-jarige man op een ligfiets, die in de richting van de van Goghlaan reed, vermoedelijk te laat en er ontstond een aanrijding. De fietser liep hierbij een snee in de neus op en verloor een tand. De automobilist bracht de fietser naar het ziekenhuis.

Politie krijgt melding van mishandeling
BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg op dinsdag 11 oktober melding van mishandeling. Een 31-jarige man was op de Glacisstraat door twee mannen mishandeld en beroofd van zijn portemonnee. De politie zal in de loop van woensdag 12 oktober aangifte opnemen van het slachtoffer.

Politie neemt aangifte op van mishandeling
ROOSENDAAL: De politie nam op woensdag 12 oktober aangifte op van mishandeling. Een 20-jarige man uit Moerdijk kreeg op zondagavond 9 oktober een conflict met een man op de Beetslaan. De man vond dat de aangever zijn auto niet mocht parkeren in deze straat. De Moerdijker wilde zijn auto niet verplaatsen en er ontstond een handgemeen. Hierbij stak de man de aangever in zijn schouder met een scherp voorwerp. De aangever hield hieraan een klein wondje over. Ook bracht de man een aantal vernielingen toe aan aan de auto van de aangever. De man uit Moerdijk deed aangifte bij de politie.

Politie neemt aangifte op van zakkenrollen
ROOSENDAAL: Op dinsdag 11 oktober was een 56-jarige vrouw uit Roosendaal aan het winkelen aan De Roselaer. Hier is tussen 10.30 uur en 11.00 uur de portemonnee van de aangeefster uit haar tas ontvreemd.

Even later is een 18-jarige vrouw uit Oud Gastel gerold van haar portemonnee. Tussen 12.15 uur en 12.30 uur was de aangeefster in een winkel aan de Beethovenlaan. Op een gegeven moment merkte ze dat haar portemonnee ontvreemd was.
De politie heeft aangifte opgenomen van zakkenrollen.

Auteur: Inge Rijgersberg