Gemeente Oss


30/9/2005 - Scholierenveldloop op Geffense plas

Voorgaande edities een groot succes

Op woensdag 12 oktober wordt wederom bij de Geffense plas de scholierenveldloop 2005 gehouden. Al enkele jaren is de veldloop de opening van de Schoolsport Interscolaire toernooien. De scholierenveldloop en de Schoolsport Interscolaire toernooien zijn bedoeld om de leerlingen te motiveren en interesseren voor sport. De veldloop is tot stand gekomen door een samenwerking van bureau Sportstimulering van de gemeente Oss, de Stichting Schoolsport Oss en atletiekvereniging AV OSS'78.

Scholierenveldloop Scholierenveldloop

Deelnemers verdubbeld
In de voorgaande edities van de veldloop is het aantal deelnemers verdubbeld. In 2003 waren er 168 deelnemers en In 2004 waren dat 374 deelnemers. Dit jaar gaan we ervan uit dat er meer dan 400 scholieren deelnemen. De deelnemende scholen zijn: Hooghuis Lyceum (De Singel, Den Bongerd, TBL, Zuid, West en Centrum), Maaslandcollege en Mondriaan College.
Het unieke karakter van de veldloop is dat zowel leerlingen als personeel van het middelbaar onderwijs mogen deelnemen. De deelnemers starten in speciale categorieën, zodat iedereen tegen leeftijdgenoten loopt. De eerste lopers zullen om 15.00 uur starten op het terrein van de Geffense plas. De prijsuitreiking vindt plaats in het paviljoen bij de Geffense plas.

Meer informatie?
Wilt u informatie of heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met afdeling bureau Sportstimulering van de gemeente Oss, Arthur Ramers, telefoon 629 357.