Lijst Pim Fortuyn


Herben publiceert boek Vrij Denken over religie, politiek en vrijmetselarij

Den Haag, 12/10/2005 - Vandaag verschijnt het boek 'Vrij Denken' van Mat Herben. Het boek is een introductie in het gedachtegoed van Pim Fortuyn en dat van de vrijmetselarij, die beide als kinderen van de Verlichting kunnen worden beschouwd. De auteur schetst voorts de rol die vrijmetselaren hebben gespeeld in de strijd voor grondrechten, van Montesquieu tot Franklin D. Roosevelt. De auteur gaat uitvoerig in op de rol van religie in het politieke debat. Scheiding van Kerk en Staat betekent geenszins scheiding van geloof en politiek.

In het boek wordt uiteraard een terugblik gegeven op het historische jaar 2002. Mat Herben geeft zijn oordeel over de val van het kabinet Balkenende I en legt uit waarom de geschiedenis zich niet zal herhalen. Een spraakmakende persoonlijkheid is geen garantie voor politiek succes, evenmin als Bekende Nederlanders Talpa tot een succes kunnen maken of beroemde spitsen het Nederlands elftal kunnen laten winnen. Altijd is een totaalconcept nodig, waarbij inhoud, stijl en persoonlijkheid in balans zijn. Dat was het geval bij Pim Fortuyn.

Het eerste exemplaar wordt aangeboden aan vice-premier drs. G. Zalm, het tweede aan drs. J.D. van Rossum, grootmeester van de Orde van Vrijmetselaren.

voor meer informatie over het boek: http://www.synthese.ws/