Gemeente Amsterdam

Duurzaamheid in een vrije markt

10 oktober 2005
---
Felix Meritis In opdracht van Novib, Fairfood, CLM en Stichting Natuur en Milieu organiseert Tête-à-tête op woensdag 12 oktober een speciale bijeenkomst met als thema `Duurzaamheid in een vrije mark'.

Het doel van deze avond is om te discussiëren over de mogelijkheden duurzaamheid in een vrije markt te stimuleren aan de hand van twee rapporten die deze thematiek vanuit verschillend perspectief benaderen.

Het Landbouw Economisch Instituut (LEI) onderzocht de mogelijkheden vooral vanuit juridisch perspectief: mag je in de vrije markt discrimineren op duurzaamheid? Het CLM deed een case studie naar twee producten; hoe kunnen we discrimineren op duurzaamheid?

Na een diner zullen professor Michiel Keyzer en professor Prem Bindraban hun visie geven. Vervolgens komen in een discussie de volgende drie stellingen aan bod: 1. Welke rol heeft de overheid bij verduurzaming in een vrije (mondiale) markt? 2. Willen we een actief overheidsbeleid aan de grens? 3. Welke instrumenten bieden het meeste perspectief?

Informatie

Aanvang 18.30 uur Toegang EUR 15,- Reserveren bij Tinka Greebe (t.greebe@natuurenmilieu.nl) of Jeanne Couterier (j.couterier@natuurenmilieu.nl)

Meer informatie op: www.felixmeritis,nl