Ingezonden persbericht


Microsoft en Yahoo! kondigen historisch samenwerkingsverband aan: Instant Messaging Communities voor consumenten worden wereldwijd gekoppeld

Gebruikers kunnen onderling instant messages en emoticons uitwisselen en contacten van Yahoo! Messenger en MSN Messenger zien en toevoegen.

REDMOND, Wash. en SUNNYVALE, Calif.- 12 oktober 2005 - Yahoo! Inc (Nasdaq: YHOO) en Microsoft Corp (Nasdaq: MSFT), kondigen vandaag een historisch, wereldwijd samenwerkingsverband aan dat consumenten die gebruik maken van Instant Messaging (IM) diensten, in staat stelt met elkaar te communiceren. Dit is de eerste interoperabiliteitsovereenkomst in de industrie, tussen twee leidende, vooraanstaande en wereldwijde, consumentgerichte IM-providers. Gebruikers van MSN® Messenger en Yahoo!® Messenger krijgen binnenkort de mogelijkheid om met elkaar in contact te treden. Hiermee ontstaat naar verwachting, de grootste consumentgerichte IM-community ter wereld, met naar schatting meer dan 275 miljoen gebruikers.

Het uitwisselen van instant messages tussen verschillende IM communities staat hoog op het verlanglijstje van de gebruikers van MSN Messenger en Yahoo!. Microsoft en Yahoo! zijn van plan om interoperabiliteit tussen de twee diensten te gaan bieden, waarbij de beveiliging en privacy van gebruikers voorop blijft staan. Als onderdeel van de gratis IM diensten kunnen gebruikers van beide communities binnenkort instant messages en emoticons uitwisselen, zien of hun contacten online zijn en eenvoudig nieuwe contacten van beide diensten aan de contactlijst toevoegen. Yahoo! en Microsoft verwachten de samenwerking tussen MSN Messenger en Yahoo! Messenger in het tweede kwartaal van 2006 wereldwijd aan gebruikers te introduceren. De partijen denken dat IM hiermee nog meer waarde zal toevoegen aan het gebruik van online communicatie en communities.

"Yahoo! en Microsoft willen consumenten voorzien van de best mogelijke gebruikerservaring. Deze historische aankondiging onderstreept

ons streven om gebruikers wederzijds toegang te verlenen tot onze beide florerende IM communities", zegt Terry Semel, chief executive officer, Yahoo! Inc. "Dit is een heus omslagpunt in de IM-industrie en wij geloven dat de samenwerking met Microsoft een nieuw tijdperk in de wereld van IP- communicatie zal inluiden."

"Microsoft en Yahoo! kijken er naar uit om de verschillen tussen onze wereldwijde communities te overbruggen, en gebruikers hiermee rijkere en eenvoudiger manieren te bieden om met elkaar in contact te treden", zegt Steve Ballmer, Chief Executive Officer van Microsoft. "IM interoperabiliteit is de juiste keuze voor de consument, de zakelijke wereld en voor de industrie in zijn geheel en Microsoft is verheugd om samen met Yahoo! het voortouw te nemen om dit te bereiken."

Over Yahoo! Messenger
Yahoo! Messenger is een van de populairste instant messaging diensten op het Internet. Yahoo! Messenger met Voice (http://messenger.yahoo.com) maakt het mensen makkelijker dan ooit tevoren om zich te uiten, met elkaar in contact te treden en relaties te onderhouden met vrienden en familie. Yahoo! Messenger met Voice heeft een unieke en bewezen geschiedenis op het gebied van innovatie in instant messaging. Zo was Yahoo! de eerste die webcam functionaliteiten aanbood en de eerste aanbieder om een interactieve en gezamenlijke ervaring te delen via IMVironments®. Bovendien introduceerde Yahoo! als eerste bewegende emoticons. Yahoo! Messenger met Voice blijft marktleider door het integreren van Yahoo! services met inbegrip van games, muziek, foto's en zoekmogelijkheden en door het aanbieden van de grootste keuze voor de consument om met elkaar in verbinding te blijven door tekst IM, telefonie, e-mail, video of mobile messaging.

Over MSN Messenger
MSN Messenger (http://messenger.msn.com) is een vooraanstaand leverancier van gratis instant messaging diensten die mensen in staat stelt real time met elkaar in contact te treden en zichzelf uit te drukken op een uitgebreide, gemakkelijke en leuke manier. MSN Messenger is beschikbaar in 26 talen en wordt iedere maand in bijna ieder land ter wereld gebruik door meer dan 180 miljoen actieve accounts. MSN Messenger voorziet gebruikers van een venster in het contactenmenu, zodat online kan worden gechat met vrienden, familie en collega's door middel van tekstberichten, spraak, mobiele telefoon of via videoconversatie. Gebruikers kunnen zich uitdrukken via winks en dynamische schermafbeeldingen en kunnen foto's, bestanden, zoekopdrachten en meer uitwisselen. MSN Messenger werkt goed samen met andere MSN diensten waaronder MSN Hotmail®, MSN Spaces, MSN Search en MSN Music om gebruikers de meest flexibele en voor hen passende manier te bieden om in contact te treden met andere mensen en informatie.

Over Yahoo! Inc.
Yahoo! Inc. is de meest bezochte internetbestemming met wereldwijd ongeveer 379 miljoen unieke gebruikers per maand. Yahoo! is het nr. 1 internetmerk wereldwijd en een leidende aanbieder van een breed aanbod van essentiële online producten en diensten aan consumenten en biedt tevens een uitgebreid pakket van marketingoplossingen voor bedrijven om zich in verbinding te stellen met internetgebruikers, wereldwijd . 18 Yahoo! websites scoren als een van de top drie bestemmingen in hun respectievelijke verticale categorieën, waaronder Yahoo! Mail, de nummer 1 e-mail dienst in de wereld, Yahoo! Finance, de nummer 1 financiële bestemming op het internet en My Yahoo!, de nummer 1 persoonlijke site. Yahoo's hoofdkantoor is gelegen in Sunnyvale, Calif. Yahoo!'s wereldwijde webnetwerk is beschikbaar in meer dan 15 talen via meer dan 20 websites wereldwijd.

Over MSN
MSN is goed voor wereldwijd 420 miljoen unieke gebruikers per maand. Met gelokaliseerde versies wereldwijd, beschikbaar in 41 markten en 21 talen, is MSN wereldleider in het aanbod van webdiensten voor de consument en online advertentiemogelijkheden voor bedrijven. MSN is de meeste gebruikte en innovatieve online dienst die vandaag de dag voorhanden is en biedt de consument alles wat nodig is van het Web om zo online tijd zo optimaal mogelijk te gebruiken. MSN is op het Web te vinden via http://www.msn.com. De wereldwijde MSN websites zijn te vinden op http://www.msn.com/worldwide.ashx.

Over Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is een wereldwijd marktleider op het gebied van software, diensten en oplossingen die mensen en organisaties in staat stelt hun ambities te verwezenlijken.

#########
Microsoft, MSN and Hotmail are either registered trademarks or trademarks of Microsoft Corp. in the United States and/or other countries. Yahoo!, the Yahoo! logo and IMVironments are trademarks and/or registered trademarks of Yahoo! Inc. The names of actual companies and products mentioned herein may be the trademarks of their respective owners.

Noot voor de pers:

Voor meer informatie en beeldmateriaal:
MSN Persdesk
Telefoon: +31 (0)23 569 82 22
E-mail: msnpers@monogram.nl