Ingezonden persbericht


Persbericht
Nieuwegein, 12 oktober 2005

Ordina versterkt positie in overheidsmarkt door voorgenomen verwerving van 100% belang in IBAS

Ordina N.V. maakt bekend dat vandaag een intentieverklaring werd getekend in verband met de overname van alle aandelen in het kapitaal van IBAS Consulting B.V., IBAS ICT B.V. en IBAS Nederland B.V. Tezamen bevatten deze vennootschappen alle activiteiten van de IBAS Groep.

IBAS werd opgericht in 1986 en richt zich op de besturing van organisaties, alsmede op vraagstukken rondom organisatieontwikkeling en informatievoorziening. Ronald Kasteel, CEO van Ordina: "Een belangrijk gegeven is dat IBAS circa 60% van haar consultingwerkzaamheden verricht in de overheidsmarkt. IBAS heeft in de overheidsmarkt dan ook een uitstekend track record. Op dat gebied wordt reeds langere tijd op opdrachten samengewerkt met Ordina. Op technologisch gebied richt IBAS zich met name op het realiseren van web based solutions, gebruik makend van Microsoft.Net-technologie. Een specialisatie die uitstekend past binnen het aangescherpte profiel van ons kernportfolio."
Bij IBAS consulting werken circa 30 medewerkers, bij IBAS ICT werken circa 60 medewerkers. De medewerkers staan op de payroll bij IBAS Nederland. IBAS realiseert op jaarbasis een omzet van circa EUR 10 miljoen. Partijen streven ernaar de transactie tegen het eind van dit jaar af te wikkelen. De koopsom voor IBAS is voor een belangrijk deel afhankelijk van de performance van IBAS in 2005 en zal derhalve grotendeels in 2006 worden betaald. De koopsom zal volledig worden voldaan in contanten. Over Ordina
Ordina is een van de grootste beursgenoteerde dienstverleners in de Nederlandse en Belgische markt voor Informatie en Communicatie Technologie (ICT) en management consultancy. Wij profileren ons nadrukkelijk als partner van de klant. Met onderscheidende business proposities en superieure vakkennis willen wij waarde toevoegen aan de business van onze klanten. Wij zijn actief op de gebieden Business en Enterprise Solutions, System Integration & Development, Technical Automation, Netwerk- & Infrastructuur Consulting, Application Management en Business Process Outsourcing. Kennis en kunde voor branchespecifieke vraagstukken en oplossingen zijn geconcentreerd in de sectoren Finance, Public, Trade,Transport & Industry (TTI) en Energy, Telecom & Media (ETM). Ordina is opgericht in 1973 en telt ruim 3.800 medewerkers. Het aandeel Ordina N.V. is genoteerd aan Euronext Amsterdam.