Vereniging Nederlandse Gemeenten

PERSUITNODIGING: BUITENGEWONE ALGEMENE LEDENVERGADERING VNG

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) houdt op donderdag 13 oktober, in aanwezigheid van Johan Remkes, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, een buitengewone algemene ledenvergadering in Den Haag. Aanleiding voor deze ongebruikelijke stap is het groeiende ongenoegen bij gemeenten over een aantal belangrijke dossiers zoals de Onroerend Zaakbelasting, de discussie over het Politiebestel en de Wet maatschappelijke ondersteuning.

De bijeenkomst ziet er als volgt uit: Rond 13.00 uur wordt de BALV geopend door de voorzitter van de VNG, burgemeester Deetman van Den Haag, waarna de burgemeesters Buddenberg uit Pijnacker-Nootdorp en van Lidth de Jeude uit Deventer de zaal toespreken over het gemeentelijk belastinggebied en de op stapel staande wijziging van de Onroerend Zaakbelasting. De discussie over het politiebestel wordt ingeleid door burgemeester Dales uit Leeuwarden en de Haagse wethouder Klijnsma voert het woord over de Wmo. Deze drie onderwerpen staan centraal in de resolutie Laat de gemeenten hun werk doen. Om ongeveer 14.15 uur reageert de heer Remkes, minister van BZK, op de inbreng van de lokaal bestuurders.

Aansluitend bespreken de leden van de VNG de tekst van de resolutie en de daarop ingebrachte wijzigingsvoorstellen. De bijeenkomst wordt om ongeveer 15.15 uur afgesloten door de heer Deetman.

De buitengewone algemene ledenvergadering van de VNG vindt plaats op: Donderdag 13 oktober, vanaf 13.00 uur in de Koninklijke Schouwburg te Den Haag,



Vereniging Nederlandse Gemeenten