Universiteit Nyenrode

Je Hok Uit!


- PERSBERICHT - Breukelen, 12 oktober 2005 - Door de sterke (inter)nationale concurrentie, zowel in de profit- als non-profitsector, neemt de druk toe om doelen slimmer en effectiever te bereiken en daarbij creatief te werk te gaan. Prof. dr. Jeff Gaspersz, Hoogleraar Innovatiemanagement aan de Nyenrode Business Universiteit en adviseur innovatiemanagement, heeft om die reden het boek Je Hok Uit!, 30 praktische adviezen voor een creatiever team geschreven. Het is bedoeld om organisaties te ondersteunen om die zo broodnodige creativiteit te ontplooien.

Tijdens de Innovation Lecture 2005 benadrukte Minister Brinkhorst van Economische Zaken dat creativiteit en innovatie onafscheidelijk zijn. In zijn openingsspeech gaf hij het als volgt aan: Zonder creativiteit geen nieuwe producten. Of diensten, processen, strategieën, organisatievormen. Bovendien wordt door toenemende internationale concurrentie de levenscyclus van innovaties korter. Dus is voortdurende innovatie nodig om de economische groei veilig te stellen. Dus wordt er een steeds zwaarder beroep gedaan op onze creativiteit.

Het boek van Gaspersz bevat simpele maar doeltreffende adviezen om meer waardevolle ideeën uit teams te halen en om de beste daarvan te implementeren. De adviezen helpen een organisatie om innovatiekracht te ontwikkelen door te beginnen bij de basis: medewerkers motiveren hun vertrouwde (denk)hok uit te komen en hun creativiteit te gebruiken voor verbetering en vernieuwing. Daarvoor is creatief leiderschap nodig waarmee het creatief potentieel binnen een team, afdeling of organisatieonderdeel kan worden benut. De adviezen in dit boek ondersteunen de manager dit creatief leiderschap verder te versterken.

Over Jeff Gaspersz
Jeff Gaspersz is als Hoogleraar Innovatie verbonden aan de Nyenrode Business Universiteit. Voorts is hij zelfstandig adviseur op het gebied van innovatiemanagement. Hij heeft vele organisaties en personen ondersteund bij het vinden van nieuwe kansen. Op www.kansdenken.nl publiceert hij maandelijks nieuwe innovatietips.

Over Nyenrode
De Nyenrode Business Universiteit is in 1946 opgericht om mensen met talent en ambitie voor te bereiden op een taak als ondernemende manager in iedere denkbare omgeving. De universiteit biedt onder meer masteropleidingen aan op het gebied van bedrijfskunde, rechten en accountancy. Nyenrode wil het (internationale) bedrijfsleven verrijken met innovatieve en ondernemende mensen en ideeën.


- EINDE BERICHT -


---