Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Hoogeveen 13-10-2005

Getuige noteert kenteken doorrijder
GEES Doordat een getuige het kenteken noteerde van een auto die woensdagmiddag op de Dorpsstraat een geparkeerde auto aanreed en daarna doorreed, kon de politie de bestuurder opsporen. Het betrof een 79 jr. inwoner van Geesbrug. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij had niet gedronken.
Uit onderzoek van de politie en aangetroffen sporen bleek dat de man eerst op de Dorpsstraat een verkeersbord omver had gereden. Ook daar reed hij door. Een stuk verderop botste hij tegen de geparkeerde auto. Hierna reed hij naar zijn huis waar de politie de zwaar beschadigde auto aantrof in de garage.

Motorrijder komt ten val passagier gewond
ERM Een 19 jr. jongeman uit Erm is woensdagmiddag met een gebroken been naar het ziekenhuis gebracht. Hij zat achter op een motor bestuurd door een 21 jr. inwoner van Sleen. Op de Lootjesbergen in Erm verloor de bestuurder door onbekende oorzaak de macht over het stuur en ging in de berm onderuit. De bestuurder bleef ongedeerd.

Auto uit garage gestolen
GIETEN Onbekenden hebben woensdagavond tegen 23.00 uur ingebroken in een autobedrijf aan de Bloemakkers in Gieten. Een deur werd geforceerd. Uit de garage is een grijze Seat Inca gestolen. Een buurtbewoner hoorde het alarm overgaan en zag toen de auto met hoge snelheid wegrijden. Een zoekactie door de politie in de wijde omgeving had geen resultaat.

Pas op voor zakkenrollers
BEILEN In een winkel aan de Brinkstraat in Beilen is woensdagmorgen de portemonnee van een 73 jr. vrouw uit die plaats gestolen. Zonder dat ze iets merkte werd de portemonnee uit haar tas gehaald.

Politie houdt mannen aan op verdenking vernieling ASSEN Woensdagavond hield de politie in de Groningerstraat in Assen drie mannen van 33, 40 en 46 jr. uit die plaats aan. Ze werden aangetroffen in- en bij een leegstaand pand waarvan o.a. de voordeur was vernield. Een getuige had de mannen naar binnen zien gaan. Na verhoor zijn de mannen in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

De 40 jr. Assense vriendin van één van de mannen bemoeide zich met de aanhouding van haar vriend. Ze probeerde dat te verhinderen. Daarbij ontstond een handgemeen met de politie waarbij ze een vrouwelijke agent uitschold voor kutwijf. Ze werd hierop aangehouden voor belediging en het beletten en belemmeren van het werk van de politie. Na verhoor is zij in vrijheid gesteld. Ook tegen haar wordt natuurlijk proces-verbaal opgemaakt.

Brandjes
BEILEN Op De Perk in Beilen vloog woensdagavond de auto in brand van een vrouw uit Assen. Onder het rijden begon er een lampje te branden. Nadat de vrouw de auto tot stilstand had gebracht vlogen de vlammen onder de motorkap vandaan. De brandweer bluste en een bergingsbedrijf haalde de auto op.

SMILDE Aan de Molenwijk in Smilde brandden woensdagavond twee oude achtergelaten caravans uit. Kort daarvoor kwam er bij de politie een melding dat jeugd bezig was met het gooien van vuurwerk naar de caravans. Het ligt dan ook voor de hand dat de jeugd de caravans heeft aangestoken. Eigenaars zijn niet bekend. De brandweer bluste de brandjes.

EMMEN In de fietsenkelder van een flat aan de Landschaplaan in Emmen zijn woensdagavond drie fietsen in brand gestoken. Het gevolg was een sterke rookontwikkeling waardoor het trap- en liftportaal vol rook kwamen te hangen. De gewaarschuwde brandweer bluste de brand. I.v.m. de sterke rookontwikkeling ging een ambulance ter plaatse maar het medisch personeel hoefde niet in actie te komen. De politie stelt een onderzoek in.

Auto-inbraken
ELIM Afgelopen nacht is Elim bezocht door auto-inbrekers. Zeker acht autos aan de Langewijk, Prieswijk en Carstenswijk zijn opengebroken. Ook nu weer bestond de buit uit geluidsapparatuur en andere waardevolle voorwerpen die in de autos lagen.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592 45 2475 of 06 - 51 55 7950.