Politie Groningen

Persberichten donderdag 13 oktober 2005

Provincie Groningen 13-10-2005 -

Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft woensdag op diverse locaties in de regio snelheidscontroles gehouden.
Uithuizermeeden, Hoofdstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 513, aantal overtredingen: 21, hoogst gemeten snelheid: 69 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Grootegast, Langeweg: aantal geregistreerde voertuigen: 215, aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Marum, Noorderweg (N980): aantal geregistreerde voertuigen: 720, aantal overtredingen: 114, hoogst gemeten snelheid: 80 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Stadskanaal, Atlantislaan: aantal geregistreerde voertuigen: 427, aantal overtredingen: 108, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Vledderveen, Waterschapsweg: aantal geregistreerde voertuigen: 320, aantal overtredingen: 114, hoogst gemeten snelheid: 104 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Groningen, Hooghoudtstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 112, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 93 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Groningen, Europaweg: aantal geregistreerde voertuigen: 3034, aantal overtredingen: 185, hoogst gemeten snelheid: 102 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen: inbreker springt acht meter van balkon
Een 24-jarige man uit Groningen is woensdagnacht op de Heresingel gewond geraakt na een poging tot inbraak. Een 52-jarige bewoonster van een woning aan de Heresingel werd midden in de nacht wakker van gestommel bij haar balkon. De vrouw had de balkondeuren op een kier opengezet. Toen zij de gordijnen opendeed, zag zij deze deuren wijd openstaan. Vervolgens zag zij aan de buitenzijde van haar balkon de Stadjer staan. De man hield zich vast aan een regenpijp. Hierop sprong de verdachte acht meter naar beneden. De politie trof hem strompelend bij de woning aan. De man werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte bleek in het bezit te zijn van een boekje, waarvan later bleek dat dit boekje het eigendom was van de 52-jarige bewoonster. Het boekje werd inbeslaggenomen. De Stadjer zal na behandeling in het ziekenhuis worden ingesloten.

Groningen: hennepplantage opgerold
De politie heeft woensdagmorgen in een loods in de Rouaanstraat een hennepplantage opgerold. Agenten troffen ruim 700 planten aan. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn inbeslaggenomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: man met harddrugs aangehouden
De politie heeft woensdagnacht op de Noorderhaven een 42-jarige man uit Groningen aangehouden voor overtreding van de opiumwet. Surveillerende agenten vermoedden dat er een drugsdeal gaande was, waarop zij de Stadjer in zijn auto controleerden. In zijn auto werden 20 bolletjes cocaine aangetroffen. Ook had hij een groot geldbedrag op zak. Hierop werd hij meegenomen naar het politiebureau. De drugs en het geldbedrag zijn inbeslaggenomen en de politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: roodlicht-controle
Bij een roodlicht-controle op de Pleiadenlaan in Groningen zijn woensdagmorgen tussen 10.00 uur en 12.00 uur 245 automobilisten gecontroleerd. Vijftien van hen kregen een bekeuring uitgereikt, omdat zij door het rode licht reden.

Groningen: fietsster licht gewond door botsing met voetganger Een 23-jarige fietsster uit Groningen is woensdagmiddag op de Wilhelminakade gewond geraakt door een botsing met een voetganger. De voetganger, een 65-jarige man uit Vriescheloo, stak zonder te kijken het fietspad over. De fietsster reed hem aan en zij kwam hierdoor ten val. Zij is met lichte verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een rapportage van de aanrijding.

Groningen: politie controleert bromfietsers
De politie heeft woensdagmorgen van 07.30 uur tot 09.00 uur bromfietsers gecontroleerd op het Heerdenpad in Groningen. In totaal werden ruim 50 bromfietsers gecontroleerd en 22 bekeuringen uitgereikt. Twee bromfietsers droegen geen helm, zes hadden hun bromfietscertificaat niet bij zich, dertien bromfietsen hadden te veel vermorgen en één bromfietser had geen bromfietsverzekering.

Bedum: politie zoekt getuigen van doorrijding
De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding, die woensdagmiddag omstreeks 14.50 uur heeft plaatsgevonden op de kruising Coenderstraat met de Ludgerstraat. Een 76-jarige man uit Bedum verleende rijdend op zijn fiets geen voorrang aan een onbekende auto met aanhangwagen. De automobilist stopte nog even, maar reed toch door zonder zijn identiteit achter te laten. De fietser liep door de aanrijding schaafwonden op. De politie zoekt getuigen van het ongeval. Mensen die iets kunnen zeggen over de identiteit van de auto of de bestuurder kunnen contact opnemen met basiseenheid Uithuizen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.

Sauwerd: vrachtauto botst op taxi
Een 36-jarige vrouw uit Groningen is woensdagmiddag op de Provincialeweg N361 gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw bestuurde een taxi en stond stil op de rijbaan om rechtsaf te slaan. Een naderende vrachtauto, bestuurd door een 44-jarige man uit Bellingwolde lette volgens eigen zeggen even niet op, waarna hij tegen de achterzijde van de taxi botste. De taxichauffeuse werd met behulp van de brandweer uit haar auto gehaald. Zij werd met nekletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Adorp: vrouw gewond na val met fiets
Een 59-jarige vrouw uit Wetsinge is woensdagmiddag op de Hekkumerweg bij de Wetsingersluis gewond geraakt. De vrouw kwam met haar wielen in de berm terecht, waarna zij viel. Het slachtoffer werd door het personeel van de traumaheli ter plaatse behandeld en vervolgens met enkelletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Leek: alcomobilist aangehouden
De politie heeft woensdagnacht op het Piepke een 45-jarige man uit Peize aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd in zijn auto gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat hij vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. De ademanalysetest op het politiebureau wees uit dat de verdachte 1,85 promille alcohol in zijn bloed had. Op het politiebureau werd het rijbewijs van de Peizenaar ingevorderd. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt tegen hem proces-verbaal op.

Kropswolde: man gewond na botsing
Een 18-jarige man uit Sappemeer is woensdagnacht op de Waesingeweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Sappemeester zat naast een 19-jarige man uit Froombosch, die een auto bestuurde. Terwijl beide mannen met elkaar in gesprek waren, geraakte de auto in de rechterberm. Hierdoor botste de auto tegen een lichtmast. De bestuurder wist zelf uit het voertuig te komen. De 18-jarige moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd. Hij werd met nekletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt. De auto werd door een sleepdienst afgesleept.