Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

13-10-2005
Eersel wint zilver bij nationale groencompetitie Entente Florale

Eersel wint zilver bij nationale groencompetitie Entente Florale

De kern Eersel is tweede geworden in de nationale groencompetitie van Entente Florale 2005. Tijdens de officiële prijsuitreiking op woensdag 12 oktober 2005 in Venlo is bekend gemaakt dat Wijhe een jaar lang de titel 'Groenste dorp van Nederland 2005' mag dragen. Eersel greep helaas mis op het goud, maar is met het zilver nog altijd het groenste dorp van Brabant voor 2005. Eersel was dit jaar genomineerd voor de groencompetitie in de categorie 'dorpen en kleine steden' samen met de dorpen Beesd en Wijhe. Het brons ging naar de gemeente Beesd.

De jurymotivatie
Elke deelnemende stad en dorp ontving tijdens de prijsuitreiking een juryrapport, waarin niet alleen de beoordeling is vermeld, maar ook aanbevelingen worden gegeven op basis van het uitgebreide bezoek dat de jury aan de gemeente heeft gebracht. De jury is samengesteld uit deskundigen op het gebied van landschapsarchitectuur, (gemeentelijke) groenvoorziening en ecologie. De jurering in Eersel vond plaats op donderdag 30 juni 2005. Ter gelegenheid van de uitslag geeft Stichting Entente Florale een boekje uit met daarin alle deelnemers aan de groencompetitie. Als bijlage treft u de tekst van de gemeente Eersel aan.

Entente Florale
De Stichting Entente Florale Nederland brengt het belang van goede groenvoorzieningen in stad, dorp en landschap onder de aandacht bij zowel de overheid als bij de burgerij en het bedrijfsleven. Een van de belangrijkste initiatieven is in dit verband de nationale groencompetitie. In deze competitie strijden gemeenten om de titel 'groenste stad' of 'groenste dorp'. Bij de jurering is o.a. gelet op de volgende aspecten: inhoud en kwaliteit van de visie en het beleid, alsmede de samenhang met het feitelijke beeld en uitwerking hiervan bij stedelijk groen; natuur, milieu en ecologie; recreatie, toerisme en landschap.