Ingezonden persbericht


Persbericht

13 oktober 2005

Vernieuwde website voor Drents Museum

Het Drents Museum in Assen is met een geheel vernieuwde website online gegaan. Het toonaangevende Internetbureau heeft voor het museum een website ontworpen die door het museum zelf onderhouden kan worden middels het content management systeem PublishHQ. De vernieuwde site www.drentsmuseum.nl is vooral marketing- en servicegericht en biedt de verschillende bezoekers, op hun eigen niveau, de gewenste informatie. De site is gebouwd als een ontdekkingstocht, waarbij de online agenda en het overzicht van tentoonstellingen en activiteiten de interactieve hoogtepunten vormen. Met de bijzondere vormgeving, de vele interactieve onderdelen, een hoge informatiedichtheid en vele transactiemogelijkheden is de website van het Drents Museum nu één van de pronkstukken in de collectie websites van de Nederlandse musea.

De website van het Drents Museum is niet alleen qua vormgeving vernieuwd, maar ook qua inhoud. Bezoekers krijgen een groot overzicht van allerlei diensten die het museum biedt. Dat houdt in dat er naast informatie over tijdelijke tentoonstellingen en activiteiten, ook informatie te vinden is over onder andere onderwijsprogramma's, zaalverhuur en trouwmogelijkheden. Er staan persberichten en persfoto's op, winkelartikelen die per email besteld kunnen worden en zelfs een digitaal aanmeldformulier voor nieuwe Vrienden. Bezoekers kunnen zichzelf, of anderen, automatisch een herinnering laten sturen van een bijzondere tentoonstelling of in de museumagenda kijken wat er op een bepaalde dag allemaal te doen is. Uiteraard is er ook informatie te vinden over de verschillende collectie-onderdelen en over de geschiedenis van het prachtige pand aan de Brink in Assen. In tegenstelling tot de oude site, waarop veel inhoudelijke informatie stond, is deze site vooral servicegericht, met het geven van informatie ter vóórbereiding én stimulans van een bezoek aan het Drents Museum. Overigens is op dit moment alleen nog de Nederlandstalige versie gebouwd. In de komende maanden zal ook de Engelstalige versie gereed komen en de mogelijkheid voor het sturen van digitale nieuwsbrieven worden ontwikkeld.

De site is gebouwd en vormgegeven door het , een innovatief internetbureau, met vestigingen in Amsterdam en Groningen. Het bureau heeft onder andere sites ontwikkeld voor het Wereld Natuur Fonds, de Hanzehogeschool Groningen, de Friese Elfstedentocht en de gemeente Assen. Voor deze laatste site heeft in het voorjaar van 2005 de publieksprijs van de Webwijzer Award ontvangen als beste overheidssite van 2005.

/////////////////