Gemeente Gilze en Rijen

12 oktober 2005
College akkoord met C 2000-zendmast bij waterzuivering Rijen

Burgemeester en wethouders stemmen in met plaatsing van een nieuwe C2000-zendmast aan de noordkant van het waterzuiveringsterrein in Rijen.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken is al langer op zoek naar een geschikte locatie voor een dergelijke mast, die politie, brandweer en dergelijke gebruiken voor het noodnet C 2000. Een bouwvergunning hoeft hiervoor niet te worden aangevraagd, maar het ministerie wil wel graag de plaats afstemmen met de gemeente. Een eerder voorstel de Oosterhoutseweg ter hoogte van de spoorwegovergang was vanwege de hoogte van de zendmast (circa 50 meter) voor defensie niet acceptabel. Het huidige voorstel van het ministerie is plaatsing binnen het terrein van de waterzuivering in Rijen of een locatie aan de Schorsstraat in Rijen. Omdat de zendmast in het laatste geval in een open gebied met landschappelijke waarde zou komen te liggen, stelt het college het ministerie voor om te kiezen voor de noordzijde van het terrein van de waterzuivering in Rijen.
Top

12 oktober 2005
Recreatiemogelijkheden voor ouderen op het Vijf Eikenterrein (voormalige steenfabriek) in Rijen

Burgemeester en wethouders hebben zich bereid verklaard aan de Stichting Leemput grond in erfpacht te geven en een gemeentegarantie van maximaal 100.000 te verlenen voor recreatieactiviteiten en beperkte bebouwing op het Vijf Eikenterrein (voormalige steenfabriek) in Rijen.

De Stichting Leemput is een initiatief van de ouderenbonden in de gemeente, die samenwerken in het Platform Ouderenbeleid. Hun streven is recreatiemogelijkheden voor ouderen te realiseren met een midgetgolfbaan van achttien holes, een pitch- en putbaan met achttien holes, zes beugelbanen en 22 jeu de boulesbanen. Ook is er een klein gastenverblijf gepland voor uitgifte van materialen en kleinschalige verstrekking van koffie en thee.