Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 13 oktober

Alkmaar 13-10-2005 - 16.00 uur

Man mishandeld.

Den Helder, woensdag 12 oktober 2005.

Woensdag heeft een 36-jarige man uit Den Helder aangifte gedaan van mishandeling. Deze mishandeling vond plaats in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 01.30 uur op de Dijkweg. Het slachtoffer had daar een afspraak met een vrouw. Toen hij de Dijkweg op liep werd hij plotseling tegen zijn been geschopt door een onbekend gebleven persoon. Door het schoppen raakte de man gewond aan zijn knie. In het ziekenhuis bleek dat zijn knieschijf en kruisbanden ernstig beschadigd waren waardoor zijn been in het gips werd gezet. De dader is een blanke jongen van 17 á 18 jaar. Hij droeg die nacht een rood shirt en een zwarte base-ball cap.

Veel materiele schade bij aanrijding

Middenmeer, woensdag 12 oktober 2005.

Woensdagmiddag vond een aanrijding plaats op de Alkmaarseweg. De bestuurder van een personenauto, een 34-jarige man uit Leeuwarden reed over genoemde weg, komende uit de richting van Nieuwe Niedorp. Door onbekende oorzaak kwam hij op het weggedeelte voor het tegemoetkomende verkeer. Hierbij kwam bij in botsing met een personen bestuurd door een vrouw uit Wieringerwerf (leeftijd niet bekend). Beide bestuurders en een 1-jarige meisje die bij de vrouw in de auto zat, raakten gewond. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn. Allen konden na behandeling naar huis. Beide voertuig werden volledig vernield.

Man aangehouden na het plegen van vernielingen

Hoorn, woensdag 12 oktober 2005.

Woensdagmiddag werd een 40-jarige man uit Hoorn aangehouden op de Vijzelmolen. Hij wordt er van verdacht een aantal banden te hebben vernield van autos die daar geparkeerd stonden. Ook bleek dat hij een elektrische kabel had doorgeknipt. De verdachte ergerde zich aan het feit dat bouwwerkzaamheden in de omgeving niet om 16.00 uur stopten. Uit onvrede pleegde hij de vernielingen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Autobestuurder onder invloed van drugs.

Wieringerwaard, woensdag 12 oktober 2005.

Woensdagmiddag werd een 21-jarige bestuurder van een personenauto uit Wieringerwaard aangehouden op de Walingweg. Een medeweggebruiker had gezien dat de bestuurder een wit poeder had gesnoven en vervolgens als een dwaas was gaan rijden. Een gewaarschuwde motoragent zag de auto met zeer hoge snelheid rijden over de Zuiderweg en later de Walingweg. Er werden snelheden gemeten van zon 170 km/u. De verdachte moest afremmen voor een tegenligger waardoor de politie hem staande kon houden. Het bleek dat de man onder invloed van drugs verkeerde. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Gezien het gevaarlijke rijgedrag en het gebruik van drugs werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Politieagent gewond na val van motor.

Alkmaar, woensdag 12 oktober 2005.

Woensdagavond raakten een 26-jarige motoragent gewond na een eenzijdig ongeval op de Nollenweg. De agent was op weg naar een melding toen hij op de kruising van de Nollenweg met de Westerweg, door vuil op het wegdek, in een slip raakte. Hij verloor de macht over het stuur en kwam ten val. Hierbij raakte hij gewond aan zijn borst. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar en is daar ter observatie opgenomen.

Snelheidscontroles

Heerhugowaard, woensdag 12 oktober 2005.

Woensdagmiddag en avond werden op verschillende plaats op de Westerweg snelheidscontroles gehouden. In de avonduren werd de controle uitgevoerd op een weggedeelte waar een snelheidslimiet geldt van 80 km/u. Daar werd van 1350 voertuigen de snelheid gemeten. Hiervan reden er 165 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 165 km/u.

In middaguren werd een snelheidscontrole uitgevoerd ter hoogte van wegwerkzaamheden waar een tijdelijke snelheidsbeperking geldt van 50 km/u. Hier werden 500 voertuigen gecontroleerd waarvan er 103 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 103 km/u.

Rijden onder invloed van alcohol

Den Helder, donderdag 13 oktober 2005.

In nacht van woensdag op donderdag werd een 28-jarige bestuurder van een personenauto uit Den Helder aangehouden op het Middelzand. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 405 ug/l. Dat is nagenoeg tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Den Helder, donderdag 13 oktober 2005.

Donderdagmorgen werd een 53-jarige man uit Den Helder aangehouden op de Breewijd. Hij reed daar als bestuurder van een personenauto. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies namelijk 815 ug/l. Dat is nagenoeg viermaal de toegestane hoeveelheid. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Drugs in auto aangetroffen

Alkmaar, donderdag 13 oktober 2005.

In de nacht van woensdag op donderdag werden twee mannen van 23 en 35 jaar afkomstig uit respectievelijk Den Helder en Alkmaar, aangehouden op het Luttik Oudorp. Surveillerende agenten zagen de mannen daar in een geparkeerde auto zitten terwijl één van hen een grote zak met wiet op zijn schoot had. Hierop zijn beide mannen aangehouden. In de auto werden een aantal bolletje en brokjes crack/cocaïne aangetroffen. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Man aangehouden

Avenhorn, donderdag 13 oktober 2005.

In de nacht van woensdag op donderdag werd een 19-jarige jongen zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in een sloot achter een woning aan de Bonkelaar. Buurtbewoners hadden gezien dat deze man, samen met een tot nu toe onbekende persoon, zich verdacht ophield in de omgeving van geparkeerde autos. Toen de politie ter plaatse kwam verdwenen de twee mannen. Eén van hen probeerde via een sloot te ontkomen. Hij kon worden aangehouden. De andere verdachte wist te ontkomen. De auto waarin de beide verdachten zich verplaatsten was voorzien van valse kentekenplaten. Deze auto is evenals de aangehouden verdachte overgebracht naar het politiebureau.

Pony gestolen

Hoorn, donderdag 13 oktober 2005.

Donderdagmorgen ontdekte de eigenaar van een pony dat het dier was verdwenen. Het paardje liep in een wei aan het Keern tussen twee woningen. Het dier werd gistermiddag in het weitje geplaatst. Vanmorgen was het verdwenen. Het gaat om een kruising tussen een Shetlander en een Arabier en is lichtbruin van kleur. Linksvoor en rechtsachter is de hoef wit. De pony heeft een schofthoogte van ongeveer 1.20 meter.

Onderzoek naar explosie afgerond, vier verdachten aangehouden

Den Helder, donderdag 13 oktober 2005.

De politie in Den Helder heeft het onderzoek naar een explosie op het terrein van de ijsbaan aan het Nieuwland afgerond. In de afgelopen week werden vier verdachten aangehouden. Zij zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld.

Afgelopen zondagavond werden bewoners aan het Nieuwland opgeschrikt door een harde knal. De politie vond op het terrein een vernielde fiets. Vermoedelijk was de fiets door een explosief vernield. Nog diezelfde dag werd een 20-jarige jongen uit Den Helder aangehouden die mogelijk iets met de explosie/vernieling te maken had. Tijdens het verdere onderzoek werden maandag en dinsdag nog drie verdachten van 16, 20 en 22 jaar uit Den Helder aangehouden. De vier bekenden zelf een explosief te hebben gemaakt en aan de fiets hadden gemonteerd waarna het één en ander tot ontploffing werd gebracht. De verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld. Zij zullen zich op later tijdstip voor de rechter moeten verantwoorden voor hun daden.

Fietser ernstig gewond na aanrijding.

Alkmaar, donderdag 13 oktober 2005.
Donderdagmorgen is een 53-jarige man uit Alkmaar ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruisding van de Maasstraat met de Merwedestraat. De fietser reed over de Merwedestraat en sloeg op voornoemde kruising rechtsaf de Maasstraat op. Hij nam de bocht naar rechts erg ruim en kwam daarbij op het weggedeelte bestemd voor het tegemoetkomende verkeer. Daar reed een personenauto bestuurd door een 29-jarige vrouw uit Heerhugowaard. De fietser werd door de personenauto geschept en raakte daarbij ernstig gewond aan zijn hoofd en liep inwendig letsel op. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar waar hij is opgenomen.