Ingezonden persbericht


Woerden, 23 september 2005

Mogelijkheid voor politieke meerderheid

Hoorzitting gevolgen concurrentieslag

Op donderdag 13 oktober 2005 van 15.30 tot 17.30 uur vindt een hoorzitting plaats van de Vaste Commissie Economische Zaken van de Tweede Kamer. Deze hoorzitting staat in het teken van de gevolgen van de concurrentieslag in de levensmiddelenhandel en in het bijzonder van een verbod op verkopen met verlies .

De Vaste Commissie Economische Zaken heeft geen genoegen genomen met de brief van minister Brinkhorst en minister Veerman van 1 juli jongstleden. In de brief wordt gewezen naar de conlusies uit het rapport Verbod op verkoop beneden de inkoopprijs . De conclusies geven de ministers nog geen aanleiding om maatregelen te nemen.

De hoorzitting biedt een goede mogelijkheid om een politieke meerderheid te krijgen voor een verbod op verkopen met verlies . Het Vakcentrum krijgt tijdens deze hoorzitting de gelegenheid om opnieuw haar mening naar voren te brengen. Andere partijen die vooralsnog uitgenodigd zijn het woord te voeren tijdens de hoorzitting zijn naast MKB-Nederland en de FNLI, enkele levensmiddelenfabrikanten en wetenschappers.

Voor ondernemers bestaat de mogelijkheid om bij de hoorzitting aanwezig te zijn. Aanmelden kan via het secretariaat van het Vakcentrum, telefoonnummer (0348) 41 97 71 of per email info@vakcentrum.nl. Het aantal zitplaatsen op de publieke tribune is beperkt tot 90.

Einde persbericht

-------------------------------

Vakcentrum

Het Vakcentrum is de brancheorganisatie van de zelfstandige levensmiddelendetaillist en behartigt de belangen van de 1.900 aangesloten leden met hun 2.300 winkels. Het Vakcentrum is aangesloten bij de Koninklijke Vereniging MKB-Nederland en het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel.

Het Vakcentrum behartigt de belangen voor de branches Supermarkten, Kaas & Delicatessen, Natuurvoeding & Reform, Convenience Stores en Zoetwaren. Tot de Vakcentrumgroep behoren: Vakcentrum Bedrijfsadvies, Foodconsult Bedrijfsadvies, P&O Support, Stichting Varena en Stichting Kaas- en Delicatessenwinkels Nederland.

-------------------------------

Voor meer informatie neemt u contact op met:

Paul Jansen, communicatie Vakcentrum
Blekerijlaan 1
3447 GR Woerden
T (0348) 41 97 71
F (0348) 42 18 01
I www.vakcentrum.nl
E p.jansen@vakcentrum.nl M (0653) 30 31 60