IBM
Nieuws

IBM introduceert IBM Systems agenda voor On Demand Business

Amsterdam, 13 oktober 2005 Vandaag introduceert IBM tijdens IBM Discover 2005 de IBM Systems agenda, haar visie op innovatie voor On Demand Business. De IBM Systems agenda is een blauwdruk om bedrijven te helpen zich te bewegen van een point-to-point transactie model naar Collaborating Processing (een nieuwe dynamische manier van werken).

Collaborating Processing vraagt om een wisselender transactie model dan het point-to-point transactie model en vergt veel van de onderliggende processen. Bedrijven zullen in de toekomst transacties moeten kunnen verwerken van partijen waarmee ze voorheen misschien nooit mee te maken hadden, en wellicht in de toekomst nooit meer mee te maken krijgen. Toeleveranciers, klanten en partners moeten continu transacties kunnen uitvoeren.

De IBM Systems agenda bestaat uit drie items die aansluiten bij de omschakeling van het point-to-point transactie model naar Collaborating Processing: de noodzaak om te virtualiseren, de wil om openheid te geven en de behoefte aan samenwerking om te innoveren. De noodzaak om te virtualiseren is een resultaat van de momenteel vaak starre relatie tussen bedrijfsproces en hardware. Door te virtualiseren ontstaat een zodanige flexibiliteit dat de diverse systemen flexibel ten opzichte van elkaar kunnen functioneren. De wil om openheid te geven leidt tot uitwisselbaarheid en toepasbaarheid, wat bijdraagt aan het beperken van risicos, verhoging van productiviteit en het realiseren van innovatie. Samenwerking schept een basis voor innovatie en informatie-uitwisseling, zowel binnen als buiten de organisatie. Door deze informatie-uitwisseling kan een grote groep mensen met verschillende belangen tot innovatieve ideeën komen.

Frank van der Wal, eServer en TotalStorage Brandmanager bij IBM Nederland: Bedrijven opereren steeds vaker in een turbulente omgeving. Om te kunnen concurreren, ontkomen ze er niet aan om veranderingen in gang te zetten en ook hun IT-infrastructuur te transformeren. Met de IBM Systems agenda helpen we bedrijven hun IT-strategie voor de komende vijf jaar vorm te geven.

Meer informatie over IBM Systems agenda vindt u op www.ibm.com/systems/agenda.

Over IBM
IBM Nederland NV levert een compleet scala aan computerapparatuur, programmatuur en bijbehorende diensten. Als 's werelds grootste aanbieder op het gebied van IT-dienstverlening heeft IBM Global Services uitgebreide ervaring op het gebied van business- en IT-consultancy, business transformation, systeembeheer en strategische outsourcing.

De software varieert van besturingsprogrammatuur tot algemene en branchegerichte oplossingen op maat. IBM verkoopt computersystemen aan organisaties; van servers en midrange-systemen tot mainframes.


___________________

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Gerjan Vasse
IBM Corporate Communications
Tel: 06 202 263 56
E-mail: gerjan_vasse@nl.ibm.com

of

Text 100 B.V.
Gerhilde Ammerlaan
Tel: 020-5304333 / 06-52347865
E-mail: gerhilde.ammerlaan@text100.nl