Ingezonden persbericht


IBM neemt innovatie onder de loep

IBM Discover 2005 heeft als thema 'Innovation never stops'

Amsterdam, 3 oktober 2005 - Op 13 oktober aanstaande vindt het jaarlijkse relatie evenement van IBM Nederland plaats, onder de naam IBM Discover 2005. Met het thema 'Innovation never stops' brengt IBM haar relaties op de hoogte van actuele en toekomstige ontwikkelingen die van belang zijn voor IT-management.

Tijdens IBM Discover 2005 worden de aanwezigen geïnformeerd over actuele en toekomstige technologische ontwikkelingen. Het programma start met een plenair gedeelte waarin On Demand Business centraal staat: wat is de huidige situatie van On Demand Business en hoe zien de plannen en verwachtingen voor de toekomst er uit. Het middagprogramma bestaat uit een groot aantal breakout-sessies. De sessies zijn opgedeeld in de thema's Integratie & Samenwerking, Beheer & Optimalisatie, Virtualisatie en Technologische ontwikkeling. De sessies worden verzorgd door IBM professionals, IBM Business Partners en diverse gastsprekers waaronder klanten zoals Centerparcs, de Publieke Omroep, de Vereniging van Kamers van Koophandel, de Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam en KPN. Centerparcs zal ingaan op de mogelijkheden en toegevoegde waarde van Linux en de Vereniging van Kamers van Koophandel zal het onderwerp ICT infrastructuur simplificatie toelichten. De Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam neemt de virtualisatie van applicaties en data onder de loep, de Publieke Omroep gaat virtualisatie op Intel servers behandelen en KPN geeft inzicht in Disaster Recovery die hoge beschikbaarheid en uitwijk over grote afstand financieel haalbaar maakt.

Parallel aan bovenstaand programma vindt een informatiemarkt plaats waar IBM Business Partners aanwezig zullen zijn.

"Innovatie gaat verder en dieper dan technologische vernieuwing, innovatie is dé motor van productiviteitsgroei, economische en maatschappelijke ontwikkeling. Hiervoor is samenwerking en het delen van informatie essentieel. Het Discover evenement is de gelegenheid om aan de hand van actuele ontwikkelingen in de markt, gezamenlijk nieuwe wegen te verkennen, want innovation never stops", zegt Peter Mous, Algemeen Directeur IBM Nederland.

Naast de On Demand Business onderwerpen, zal IBM op dit evenement ook aandacht besteden aan het thema 'IBM in de maatschappij' waar onder meer onderwerpen als LOFAR, Genografics, Try Science en Kidsmart aan bod komen.

IBM Discover vindt op 13 oktober aanstaande plaats van 08.30-16.30 uur in het Business Center te Nieuwegein, www.n-b-c.nl. Meer gedetailleerde informatie over het programma is te vinden op www.ibm.com/nl/discover, geïnteresseerden kunnen zich hier ook aanmelden. Deelname is gratis.

Over IBM
IBM Nederland NV levert een compleet scala aan computerapparatuur, programmatuur en bijbehorende diensten. Als 's werelds grootste aanbieder op het gebied van IT-dienstverlening heeft IBM Global Services uitgebreide ervaring op het gebied van business- en IT-consultancy, business transformation, e-business, systeembeheer en strategische outsourcing. De software varieert van besturingsprogrammatuur tot algemene en branchegerichte oplossingen op maat. IBM verkoopt computersystemen aan zowel organisaties als consumenten, van personal computers en servers tot midrange-systemen tot mainframes.

####

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Text 100 B.V.
Gerhilde Ammerlaan
Tel: 020-5304333 of 06-52347865
E-mail: gerhilde.ammerlaan@text100.nl


---- --