Gemeente Weert

13 oktober 2005

PERSBERICHT

BESTUURSWISSELING MOLENSTICHTING WEERTERLAND

De Molenstichting Weerterland heeft een nieuwe voorzitter. Harrie Steegs, oud-wethouder van Weert, gaat het bestuur van de stichting versterken en neemt de voorzittershamer over van Frits Weerts. Wethouder Rob van Dooren zal zich terugtrekken als bestuurslid.

In 2004 besloot de raad van de gemeente Weert een bedrag van E 425.000,- ter beschikking te stellen voor de restauratie van de vier in gemeentelijk bezit zijnde molens. Een en ander op voorwaarde, dat uiteindelijk het bezit van de windmolens over zou gaan naar een stichting. Deze nieuw op te richten stichting moest dan zorgen voor onderhoud en exploitatie van de monumenten. Het was daarna enkele jaren stil, omdat niemand zich geroepen voelde om deze stichting op te starten. Totdat Frits Weerts, als voorzitter van de Aldenborgh, het voortouw nam en ging peilen hoeveel interesse er daadwerkelijk in Weert bestond voor dit cultuurgoed. Dat viel mee, want op een eerste bijeenkomst bleek duidelijk dat er voldoende mensen waren die enthousiast mee wilden helpen om tot oprichting van een molenstichting te komen. Met behulp van Gerie Fijen en Jack van den Heuvel is uiteindelijk op 14 mei 2005 de stichting een feit geworden.

Frits Weerts aanvaardde het tijdelijke voorzitterschap, tot een ervaren bestuurder zou worden gevonden. De overige bestuursleden van het eerste uur zijn Frans Adriaens, Martine Schlössels en Thieu Vossen. Deze laatste als penningmeester. Wethouder Rob van Dooren werd tijdelijk aan het bestuur toegevoegd.

Inmiddels heeft men in de persoon van oud-wethouder Harrie Steeghs een nieuw adequaat bestuurslid gevonden. Hij wil ook de taak van voorzitter op zich nemen. Op een vrijdag 14 oktober a.s. te houden bestuursvergadering overhandigt Frits Weerts de voorzittershamer aan Harrie Steeghs. Op dat moment treedt wethouder Rob van Dooren terug als bestuurslid. Frits Weerts blijft secretaris van de Molenstichting Weerterland. De overige bestuursleden blijven aan in hun functie. De stichting gaat niet alleen voortvarend aan de slag om de vier gemeentelijke molens te beheren, maar zich ook sterk maken voor het behoud van de overige vier windmolens en één watermolen die het Weerter land rijk is.


---- --