Gemeente Delft

Bewoners Bomenwijk in meerderheid positief over wijk

Eenenzeventig procent van de bewoners in de Bomenwijk willen in de buurt blijven wonen. Iets meer dan twintig procent heeft geen voorkeur en acht procent wil het liefst weg uit de Bomenwijk. Dat blijkt uit een enquête die door zeventig procent van de huidige bewoners is ingevuld. Het onderzoek is in opdracht van Vestia Delft en de Gemeente gedaan met advies van de bewonerswerkgroep.

Veel bewoners vinden de woningen slecht qua geluidsisolatie. Over huurprijs en het aantal kamers is het oordeel overwegend positief. Bewoners die negatief oordelen over aspecten van de woningen hebben in meerderheid aangegeven toch te willen blijven. Veel bewoners waarderen de contacten en de sfeer in de wijk positief. Mensen die daar negatief over denken, willen wel vaker weg uit de Bomenwijk. Het niveau van de winkelvoorzieningen en het geluid van de A13 is voor de meeste bewoners geen reden om te willen verhuizen. Oudere bewoners en mensen die langer in de wijk wonen, geven wat vaker aan te willen blijven.

Het onderzoek werd gehouden in het kader van de herstructurering van de Bomenwijk. In de komende maanden gaan gemeente en Vestia in overleg met de bewonerswerkgroep kijken of de uitkomsten aanleiding zijn het plan voor de Bomenwijk aan te passen. Daarbij wordt ook het resultaat betrokken van een nader onderzoek of renovatie van woningen toch mogelijk is.

Voor nadere informatie:
Vestia Delft, Tjeerd Langerhorst (015 2151132)
Bewonerswerkgroep, Annegreet van den Berg (06 - 22449558) Communicatie gemeente Delft (015 - 2602500)

-----------------------


---- --