Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 13 oktober 2005

(


Politie Krimpenerwaard start cursus 'Politie voor Burgers'


Maandagavond, 10 oktober 2005, is in de Krimpenerwaard in de gemeente Nederlek de cursus 'Politie voor Burgers' gestart. In acht wekelijkse cursusavonden krijgt een vooraf geselecteerde groep wijkbewoners de unieke gelegenheid om in de keuken van het politiebedrijf te kijken.

De cursus wordt gegeven op het politiebureau in Lekkerkerk van 19.30 tot 22.00 uur. De dertien deelnemers komen vanuit diverse organisaties uit de gemeente Nederlek zoals, gemeente, woningbouwvereniging, Oranjevereniging, Jeugd- en Recreatiecommissie en buurtpreventie. Wijkagenten Rik Ros (Krimpen aan de Lek) en Adrie van Meijeren (Lekkerkerk) zullen de cursisten begeleiden.

De cursusavonden worden zoveel mogelijk verzorgd door politiemensen uit de wijk. Zij behandelen onderwerpen die een algemeen of wijkgericht karakter hebben. Naast de theorie en de organisatie van het politiewerk gaan de cursisten onder andere ook een kijkje nemen bij de meldkamer en krijgen zij instructie in het opleidingscentrum (Integrale Beroepsvaardigheids Training) in Alphen aan den Rijn.

Doel van de cursus is dat de deelnemers een beeld krijgen over het werk van de politie. Zij krijgen meer begrip voor het politiewerk, waardoor de verstandhouding en het begrip tussen politie en de burger in de buurt sterk wordt verbeterd. Daarnaast is uit onderzoek gebleken, dat de cursisten meer bereid zijn om hun politie een handje te helpen bij acties en projecten in de wijk.

De cursus 'Politie voor Burgers' werd enkele jaren geleden ontwikkeld voor de Nederlandse Politie door het politiekorps Gelderland Midden en het Landelijk Selectie- en Opleidingsinstituut Politie (LSOP). In 2001 werd in het politiekorps Hollands Midden, waar de politie Krimpenerwaard onder valt, de cursus voor het eerst gegeven in Leiden.


Noot voor de redactie,