Ingezonden persbericht

Fujitsu Ltd en Software AG ontwikkelen samen SOA-productportfolio

CentraSite® biedt klanten inzicht en controle over SOA componenten

NIEUWEGEIN, 20051013 -- Fujitsu Ltd en Software AG gaan verregaand samenwerken op het gebied van Service Oriented Architecture (SOA). Vandaag presenteren beide partijen CentraSite, een gezamenlijk product waarmee integratiecomponenten worden beheerd binnen een Service Oriented Architecture . CentraSite is een open en innovatieve SOA repository. Hiermee wordt een betere samenwerking tussen business units en IT-afdelingen gestimuleerd door metadata van service oriented integratiecomponenten met elkaar te verbinden.


"Eén van de belangrijkste vereisten voor een succesvolle SOA-implementatie op enige schaal is de mogelijkheid om service-, proces-, integratie- en andere metadata te achterhalen, op te slaan en te beheren. Daarnaast neemt de waarde en het volume van stuurinformatie, waarmee het naleven van wet- en regelgeving achterhaald kan worden in de komende jaren alleen maar toe," aldus Yefim Natis, vooraanstaand analist bij Gartner, Inc.

De CentraSite SOA repository is gezamenlijk ontwikkeld door Fujitsu Ltd en Software AG. Het beheert en publiceert de metadata van alle softwarecomponenten die in een SOA-architectuur beschikbaar zijn. Doordat softwarecomponenten via CentraSite zichtbaar zijn, wordt gebruik en hergebruik van Web Service-componenten binnen en tussen organisaties veel eenvoudiger. CentraSite biedt tevens rapportagemogelijkheden over de metadata van softwarecomponenten en ondersteunt het delen hiervan binnen een SOA-context. Klanten kunnen met CentraSite snel en op een kostenefficiënte wijze hun projecten voor business transformatie en proces- en serviceverbetering implementeren.

Fujitsu en Software AG hebben de volgende drie producten met CentraSite geïntegreerd:
· Fujitsu's Interstage Business Process Manager - modelleert, automatiseert en optimaliseert zakelijke processen om zo de veerkracht, efficiëntie, concurrentiepositie en winstgevendheid van organisaties te verbeteren.
· Software AG's Enterprise Information Integrator - biedt gebruikers een ondubbelzinnig beeld van de informatie waar en wanneer ze het nodig hebben. Daarmee zijn zij in staat betere beslissingen te nemen.
· Software AG's Enterprise Service Integrator - deze Enterprise Service Bus (ESB) combineert verschillende Web services vanuit bestaande systemen tot nieuwe business services. Zo sluiten de beschikbare gegevens en de achterliggende logica beter aan op de wensen van de business units.


Klanten onderstrepen het belang van CentraSite

Gebaseerd op recente ervaringen met CentraSite hebben Bundeswertpapierverwaltung, onderdeel van het Federale Ministerie van Financiën in Duitsland, en Entory, specialist in bedrijfsprocessen binnen de financiële dienstverlening, het belang van de baanbrekende SOA benadering van beide partners reeds onderkend.
BearingPoint, Inc., (NYSE:BE) een invloedrijk wereldwijd management- en technologie-adviesbureau, onderstreept de manier waarop beide bedrijven voor de bouw van een SOA aankijken tegen bepaalde kwesties binnen de industrie. "Het gezamenlijke aanbod van Fujitsu en Software AG biedt een universeel beeld van de integratie-metadata binnen de onderneming en de netwerken daaromheen. Deze zijn essentieel voor de bedrijfstransparantie en zichtbaarheid." zegt Bobby Soni, senior vice-president en Chief Technology Officer, Client Services bij BearingPoint.
"Een efficiënt proces is minder afhankelijk van zijn structuur en juist afhankelijker van de manier waarop het door hulpmiddelen en methodologieën wordt ondersteund" zegt Hagen Buchwald, lid van de uitvoerende commissie en COO bij Entory. Buchwald vervolgt: "Het samenbrengen van bedrijfsprocessen en back-end systemen door een Service-Oriented Architecture maakt het mogelijk om resultaten gericht te meten en veranderingen te controleren. Dit levert klanten significante concurrentievoordelen."

Software AG en Fujitsu zullen nog meer producten aansluiten op CentraSite. Bovendien werken Fujitsu en Software AG aan een partnerprogramma om CentraSite ook ter beschikking te stellen aan andere kennispartners en technologie aanbieders. Dit programma zal naar verwachting begin 2006 beschikbaar zijn.

Fujitsu en Software AG tekenen strategische partner overeenkomst
In navolging van de aankondiging begin maart, waarbij beide bedrijven hun strategische alliantie aankondigden, hebben Fujitsu en Software AG een strategische samenwerkingsovereenkomst getekend. De gezamenlijke ontwikkeling en uitbreiding van CentraSite valt onder deze overeenkomst. Daarnaast biedt Fujitsu haar klanten Software AG's Enterprise Service Integrator en Enterprise Information Integrator aan. Software AG zal klanten op haar beurt Fujitsu's Interstage Business Process Manager wederverkopen.

"Organisaties over de hele wereld buigen zich over de implementatie van SOA-oplossingen. Zij willen hun IT-infrastructuur beter aan laten sluiten bij hun steeds veranderende zakelijke behoeften" aldus Yoshiyuki Tanakura, Corporate Senior Vice President bij Fujitsu Limited. "Door onze bestaande relatie met Software AG verder uit te breiden, zijn we in staat het beste te halen uit onze beider technologie. Samen creëren we een nieuw kader voor SOA integratie, waarbinnen onze wereldwijde gebruikers hun huidige en toekomstige behoeften kwijt kunnen."

"Door samen te werken met Fujitsu hebben we onze kracht en gezamenlijke visie weten te combineren tot een baanbrekende portfolio van business integratie producten. Deze producten zijn allen gebaseerd op de kracht en de flexibiliteit van SOA, " zegt Karl-Heinz Streibich, CEO van Software AG. "Samen kunnen we wereldwijd organisaties helpen het maximale te halen uit hun Service Oriented Architecture. Dat doen we door samenwerking te stimuleren en een directe link te leggen tussen IT-investeringen en bedrijfsresultaten."


Demonstratie CentraSite tijdens komende evenementen
Fujitsu en Software AG zullen gezamenlijk aanwezig zijn en een demonstratie CentraSite geven tijdens de volgende twee grote IT-evenementen:
Gartner Symposium/ITxpo 2005, 16-21 Oktober, Orlando, Florida
www.gartner.com/2_events/symposium/2005/sym15.jsp

Gartner Symposium/ITxpo 2005, 7-11 November, Cannes, Frankrijk
www.gartner.com/2_events/symposium/2005/esc17.jsp





Software AG