AutoRai

Print

The European Road Transport Show 2005 in Amsterdam RAI

(23-6-2005)
Een uitverkocht RAI-complex, 255 exposanten en de primeur van een chauffeursweekend met verrassende activiteiten. Bij Amsterdam RAI zijn de voorbereidingen voor The European Road Transport Show 2005 in volle gang.
Het evenement, met als nationale titel BedrijfsautoRAI 2005, wordt van vrijdag 14 tot en met zaterdag 22 oktober gehouden in Amsterdam RAI. The European Road Transport Show vormt het decor voor diverse wereldprimeurs en andere noviteiten.

Dat laatste houdt verband met de Europese A-status van The European Road Transport Show, die deze titel deelt met de Internationale Automobil-Ausstellung (IAA) voor bedrijfsauto's in Hannover Conform de wensen van zowel de marktpartijen als de OICA (Organisation Internationale des Constructeurs d'Automobiles, het wereldwijd overkoepelend orgaan van autofabrikanten) is er eens per jaar een grote bedrijfsautotentoonstelling. In de oneven jaren is die in Amsterdam RAI.

Een zeer sterke troef van The European Road Transport Show is ook bij de 2005-editie het complete overzicht van alle belangrijke sectoren. Vrachtauto's maar ook alle getrokken materieel zijn in vrijwel gelijke mate over de beurs verdeeld. Aangevuld met bestelauto's, onderdelen, accessoires en dienstverlening leidt dat tot een compleet overzicht van transportoplossingen. Met name in de sectoren SV (Speciale Voertuigen) en onderdelen zijn er nieuwe exposanten op de beurs. De zeven grote truckmerken zijn uiteraard ook vertegenwoordigd, net als een groot aantal bestelautomerken, waaronder alle marktleiders. Al deze merken zullen zorgen voor diverse wereld- en Europese primeurs, over de inhoud waarvan later dit jaar meer gecommuniceerd zal worden. Maar het zal duidelijk zijn dat al dit nieuws de beurs extra glans geeft.

Het internationale karakter van The European Road Transport Show wordt onderstreept met een aantal aansprekende prijzen. Daags voordat de beurs voor het publiek opengaat, op donderdag 13 oktober, wordt bekend gemaakt welke merken zich 'Truck of the Year' en 'Van of the Year' mogen noemen. Tevens wordt op die dag The European Road Transport Innovation Award uitgereikt; een prestigieuze prijs voor de belangrijkste noviteit op het gebied van speciale voertuigen.

TVM Chauffeursweekend
Een noviteit op bezoekersgebied is het TVM Chauffeursweekend. Het eerste weekend van The European Road Transport Show, zaterdag 15 en zondag 16 oktober, zal zich nadrukkelijk richten op een belangrijke doelgroep: de chauffeurs en het vrachtwagenminnend publiek. Voor hen zal er een aantrekkelijk programma worden samengesteld op en rondom de beursvloer. Hiervoor is een samenwerkingsverband aangegaan met onder andere de OSC (Overkoepelende Stichting Chauffeursactiviteiten). Het evenement draagt de naam van transportverzekeraar TVM, die voor de komende drie edities van The European Road Transport Show een partnercontract heeft gesloten met Amsterdam RAI.

Een dertigtal exposanten is speciaal aangetrokken voor het TVM Chauffeursweekend, dat spectaculaire demonstraties, wedstrijden en nog tal van andere verrassende activiteiten zal omvatten. Zo komt er een chauffeursmarkt, wordt de Truckdrivers Choice Award uitgereikt en komt het Nationaal Kampioenschap Radiografische Trucks naar de RAI. Ook is er een trucksimulator, eindigt de klassieke bedrijfsautorally 'Route de Routeniers' bij de RAI, zijn er imposante Show Trucks te zien en wordt er een Dakarplein ingericht met tal van deelnemende wagens van de rally Parijs-Dakar. Het TVM Chauffeursweekend omvat ook spectaculaire wedstrijden voor chauffeursteams van transportbedrijven (onder het motto 'De beste vaklui rijden bij'). Meer informatie over de eerste zaterdag en zondag van The European Road Transport Show is vanaf 1 juli te vinden op www.chauffeursweekend.nl.

Beursinformatie
The European Road Transport Show wordt georganiseerd door Amsterdam RAI onder auspiciën van de RAI Vereniging. De beurs is van 14 tot en met 22 oktober op werkdagen doorlopend van 11.00 tot 22.00 uur (op vrijdag 14 oktober van 11.00 tot 18.00 uur), in de weekends van 10.00 tot 17.00 uur. Inclusief de buitenterreinen bedraagt het beursoppervlak ruim 100.000 vierkante meter. Een toegangsbewijs kost aan de kassa 18 euro, maar via Ticketservice 17 euro. Tijdens het TVM Chauffeursweekend gelden lagere entreeprijzen: 13,50 euro aan de kassa en 12,50 euro via internet ticketservice. Bovendien maakt men bij bestelling van kaarten voor het chauffeursweekend kans op prachtige prijzen. Meer informatie is te vinden op internet: www.roadtransportshow.nl en www.chauffeursweekend.nl.