Gemeente Epe


Plaatsen 18 meter lange en 5000 kilo zware loopbrug gemeentehuis Epe

Morgen, vrijdag 14 oktober a.s., wordt in het gemeentehuis van Epe een loopbrug geplaatst. Deze loopbrug is 18 meter lang en heeft een gewicht van 5000 kilo. De loopbrug wordt geplaatst op de tweede verdieping van het gemeentehuis ten behoeve van de brandveiligheid. De brug zal aansluiten op een nieuwe brandtrap.

De loopbrug arriveert met een speciaal transport om zeven uur 's morgens bij het gemeentehuis. Onder verkeersbegeleiding komt dit groot transport vanaf de A50 de Heerderweg op, gaat vervolgens bij de Rabobank een eindje tegen het verkeer in en arriveert dan via de Parkweg op het parkeerterrein bij het gemeentehuis. De loopbrug is gemaakt door de firma Dunnink uit Staphorst, een onderaannemer van hoofdaannemer De Witte uit Staphorst. Het inhangen van de loopbrug zal maximaal een dag in beslag nemen.

Het plaatsen van de loopbrug maakt onderdeel uit van het project nieuwbouw Publiekswinkel gemeente Epe. Met de realisatie van de Publiekswinkel wil de gemeente de dienstverlening aan de inwoners verbeteren. Inwoners kunnen straks voor alle producten en diensten terecht bij één centrale balie.