Politie Hollands Midden

Datum: 12 oktober 2005

Gouda Kinderen voorrang Door de politie zijn de afgelopen maanden flink wat bekeuringen uitgedeeld in verband met het schandalige weggedrag van sommige automobilisten nabij de voetgangersoversteekplaatsen (zebra's) op het kruispunt van de Burgemeester van Reenensingel en de Livingstonelaan.

Volgens wijkagent van Riel is het voor de talrijke schoolkinderen haast onmogelijk veilig over te steken, omdat veel automobilisten hen daar geen gelegenheid voor bieden, ondanks de wettelijke verplichting die daartoe is opgelegd.

Bestuurders moeten voetgangers en bestuurders van een invalidenvoertuig, die op een voetgangersoversteekplaats oversteken of kennelijk op het punt staan dit te doen, voorlaten gaan.

Ondanks de duidelijke bebording op dit drukke kruispunt rijdt en sjeest het spitsverkeer, zowel 's morgens, omstreeks 08:00 uur en 's middags rond 15:15 uur, met te hoge snelheid voorbij, zonder zich ook maar iets aan te trekken van de wachtende schoolkinderen. Zowel ouders, schoolleiding als politie maken zich ernstige zorgen over het rijgedrag van automobilisten

Volgens wijkagent van Riel is er sprake van veel bijna-ongelukken, kinderen proberen over te steken, doch moeten vaak weer terug het trottoir op, omdat automobilisten niet het fatsoen kunnen opbrengen tijdig te stoppen.

Wijkagent van Riel houdt, samen met zijn collegae, zeer regelmatig controles zowel geüniformeerd als in burger. Hierbij zullen overtreders niet altijd worden staande gehouden. De overtreders worden een boete nagezonden van 125 euro.

Wijkagent van Riel wijst er op, dat het niet de bedoeling is om als bestuurder van een fiets gebruik te maken van de voetgangersoversteekplaats. Daar is de naastgelegen fietsoversteekplaats voor bestemd.



Politie Hollands Midden