Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Contactpersoon

-
Datum
14 oktober 2005
Ons kenmerk
DGTL 05.004080
Doorkiesnummer

-
Bijlage(n)

-
Uw kenmerk

-
Onderwerp
Wijziging van de wet Luchtvaart ter implementatie van de Richtlijn 2003/42/EG inzake melding van voorvallen in de burgerluchtvaart.

Geachte voorzitter,

Naar aanleiding van mijn brief van 29 september 2005 (kenmerk DGTL 05.008314) heeft u besloten om de bovengenoemde wijziging van de wet toch aan te houden. Het onderwerp is dermate belangrijk dat ik u hierbij nogmaals wil aangeven dat het Kabinet hecht aan een spoedige behandeling van deze wijziging van wet en daarmee spoedige invoering van de richtlijn 2003/42/EG. U kent het streven van het Kabinet om enerzijds zoveel mogelijk één op één implementatie van Europese regelgeving en anderzijds dat het Kabinet wil voorkomen dat Nederland veroordeeld wordt tot betaling van een hoge dwangsom. Dit vanwege het steeds verder overschrijden van de implementatietermijn van 4 juli 2005.
Uw Kamer heeft in het recente verleden het Kabinet regelmatig aangesproken op het niet halen van de verplichte invoeringstermijnen. Daarom wil het Kabinet ook dat deze wijziging spoedig behandeld wordt.

Mocht u de behoefte hebben nader van gedachten te wisselen in de Tweede Kamer ben ik daartoe vanzelfsprekend gaarne bereid.

Hoogachtend,

DE STAATSSECRETARIS VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

mw drs M.H. Schultz van Haegen