Mensa verwelkomt 3000ste lid

Vereniging mensa nederland

Op 12 oktober heeft de vereniging voor hoogbegaafden, Mensa Nederland, zijn 3000ste lid kunnen inschrijven. In het 40 jarig bestaan is Mensa uitgegroeid tot een grote en actieve vereniging voor ontmoeting en belangenbehartiging.

Mensa is de vereniging van mensen met een hoge algemene intelligentie. Als toelatingsnorm wordt wereldwijd gehanteerd dat iemand bij een intelligentietest hoger moet scoren dan 98% van de bevolking. In de 40 jaar van het bestaan van Mensa Nederland zijn zo'n 15.000 mensen getest. Mensa Nederland maakt onderdeel uit van Mensa International, met tientallen nationale afdelingen en wereldwijd ruim 100.000 leden.

Het 3000ste lid is Jean-Marc Maas uit Alphen aan den Rijn. Jean-Marc is een 40 jarige systeembeheerder bij een zorginstelling. Na enkele tests op internet te hebben gedaan, wilde Jean-Marc nu wel eens via een serieuze test weten wat zijn IQ werkelijk is. Na een thuistest te hebben gedaan heeft Jean-Marc deelgenomen aan de officiële test van de Mensa, tijdens een van de testdagen in Utrecht. Na het bekend worden van de resultaten is Jean-Marc uitgenodigd om lid te worden van Mensa. Hij was blij verrast dat, naast het resultaat van de test, hij ook nog eens het 3000ste lid is. Een delegatie van Mensa Nederland heeft de gelukkige welkom geheten en gefeliciteerd. Hij ontving het Mensa speldje, een naam badge en een heuse oorkonde! Vanzelfsprekend werd de huldiging luister bij gezet door een taart en een bloemetje. (zie bijgevoegde foto).

Mensa is een actieve vereniging waar plezier en contact voorop staan. Op vele gebieden zijn interessegroepen actief. Daarnaast worden dagen en weekends georganiseerd waar veel wordt gepraat en gelachen. Verder behartigt Mensa de belangen van zijn leden door deel te nemen in overlegorganen en door onderzoek en publicaties over hoogbegaafdheid te stimuleren. Daarbij wordt samengewerkt met diverse organisaties voor hoogbegaafde kinderen in de landelijke Koepel Hoogbegaafdheid.

NOOT VOOR PERS (