Ingezonden persbericht


Persbericht

Cisco breidt haar Fixed Mobile Converged (FMC) bedrijfsoplossingen uit naar de nieuwe Nokia Eseries Smartphones en andere mobiele toestellen.

Amsterdam, 14 oktober 2005 - Cisco breidt de belangrijkste mobiliteitsfuncties van haar IP Communications en Unified Wireless Network-oplossingen uit naar de recent geïntroduceerde, Nokia Eseries smartphones en andere mobiele toestellen.

In samenwerking met Cisco, integreert Nokia de Cisco Compatible Extensions-eigenschappen (CCX) voor draadloze toepassingen en koppelt zij haar client interface aan de Cisco IP Communications-software. De samenwerking maakt het mogelijk dat de nieuwe toestellen, zoals de Nokia E60, Nokia E61 en Nokia E70, gebruik kunnen maken van alle voordelen van Cisco's diensten voor IP-communicatie, netwerkbeveiliging, mobiliteit en netwerkmanagement. Hierdoor is de mobiele professionele gebruiker in staat om productiever te opereren en beter bereikbaar te zijn. Gebruikers beschikken over een zeer veilige toegang tot een breed scala aan toepassingen op het gebied van IP-communicatie ter verbetering van samenwerking met collega's en andere relaties.

De Nokia Eseries toestellen ondersteunen een reeks telefoniefunctionaliteiten die allemaal beschikbaar zijn via Cisco CallManager en CallManager Express, zoals het doorverbinden van telefoongesprekken, het gebruik maken van meerdere lijnen per toestel en de beveiligde toegang tot e-mail, intranet en applicaties zoals de agenda.

Als onderdeel van de Cisco Business Communications Solution heeft Cisco naast de samenwerking met Nokia, ook de Mobile Connect-oplossing voor geavanceerde mobiliteit geïntroduceerd. Cisco's Mobile Connect breidt de functionaliteit van de vaste IP-telefoons uit naar mobiele toestellen, welke zich in het GSM-netwerk bevinden. Met Mobile Connect zijn gebruikers van Cisco's Call Manager bereikbaar voor alle zakelijke gesprekken via een enkel telefoonnummer (single number reachability), ongeacht het gebruikte toestel. Dit kunnen zowel mobiele toestellen, bedrijfstoestellen, als toestellen in het thuiskantoor zijn.

Het volledige Engelstalige bericht vindt u in de Cisco Newsroom.


- einde -

Over Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), wereldwijd leider op het gebied van netwerkoplossingen voor internet, zet zich al 20 jaar in voor technologische innovatie, heeft een leidende positie in de bedrijfstak en heeft maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog op de agenda staan. Cisco Systems International BV, eigendom van Cisco Systems Inc., is de leverancier voor Cisco apparatuur in Europa. Meer informatie is beschikbaar via cisco.nl en het internationale laatste nieuws vindt u in de Cisco Newsroom.

Cisco, Cisco IOS, Cisco Systems en het Cisco Systems logo zijn geregistreerde handelsmerken van Cisco Systems Inc. en/of haar werkmaatschappijen in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere handelsmerken beschreven in dit document zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Cisco Persdesk
Winkelman en Van Hessen
tel: 070-416 16 59
ciscosystems@winkelmanenvanhessen.nl
http://www.cisco.nl