Time : 5:05:16 PM
Date : Monday, October 17, 2005
Sender Name: Child Focus

Child Focus krijgt bezoek van de Koningin en mevrouw Sampaio, echtgenote van de Portugese president

Op dinsdag 18 oktober, wordt Child Focus vereerd met het bezoek van de Koningin, in het gezelschap van mevrouw Maria Josée Sampaio, echtgenote van de president van de Portugese Republiek. Bij deze gelegenheid zal deskundigheid inzake het beheer van de fenomenen verdwijning en seksuele uitbuiting van kinderen worden uitgewisseld. Mevrouw Sampaio zal tevens worden vergezeld door mevrouw Maria Betancourt, adviseur educatieve aangelegenheden, mevrouw Elisabete Caramello, persadviseur en meneer Vasco Palma Fialo, medewerker internationale relaties.

Als Erevoorzitster van Child Focus, speelt de Koningin een belangrijke rol voor de bekendheid van het Centrum en voor het stimuleren van de oprichting van operationele centra in Europa, gebaseerd op het model van Child Focus.

In mei 2001 heeft het Portugese Instituut voor de Ondersteuning van het Kind, l'Instituto de Apoio à Criança - IAC, zich aangesloten bij de Europese Federatie voor Vermiste en Seksueel Uitgebuite Kinderen. Het doel van IAC is bij te dragen tot de ontplooiing van kinderen door middel van de verdediging en bevordering van hun rechten. Met de steun van Child Focus heeft het Instituut sinds 25 mei 2004 een samenwerkingsovereenkomst met het Portugese Ministerie voor Binnenlandse zaken teneinde een gratis telefoonlijn te ontwikkelen, specifiek voor verdwenen minderjarigen.

Deze ontmoeting met Mevrouw Sampaio biedt ons de mogelijkheid om onze relatie met het IAC te versterken en om de belangrijke rol van Portugal in het licht te stellen in de ontwikkeling van een Europees operationeel netwerk.

Informatie voor de pers

Maryse Rolland
TEL: 02/475 44 12
MAIL: maryse.rolland@childfocus.org