Stad Utrecht, 09.45 uur

Utrecht 18-10-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Minderjarige winkeldieven aangehouden

UTRECHT De politie heeft bij een winkel aan de Koningsweg maandagmiddag twee minderjarige jongens aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 17.45 uur liepen twee jongens de winkels uit. Bij het passeren van de detectiepoortjes ging het alarm af. Het tweetal 12 en 14 jaar oud en beiden uit Utrecht werden door het personeel aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. Op het bureau werd in overleg met de ouders gekozen voor een Haltstraf.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT In de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 oktober heeft de politie op de Voorstraat een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 04.45 uur een voertuig tegen de richting in de Voorstraat op rijden. De 46-jarige man uit Polen kreeg een stopteken en moest een eerste blaastest afleggen. Hieruit bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 670 ug/l uit. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur.

Mishandeling

UTRECHT Maandagavond heeft de politie een jongen aangehouden voor het plegen van een mishandeling.

Een 12-jarige jongen uit Utrecht kwam omstreeks 18.35 uur op het bureau aangifte doen van mishandeling. De jongen had gespeeld en op een gegeven moment werd hij door een 13-jarige buurtgenoot op hardhandige wijze aan zijn oren getrokken en meerdere malen in zijn gezicht geslagen. Dit alles vond plaats op een balkon aan de Klipspringerdreef. De politie ging naar de woning van de verdachte en trof de 13-jarige jongen aan. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. In overleg met de ouders zal gekeken worden wat voor straf de jongen krijgt.