AutoRai

HUMMER, het Rode Kruis en de GM Foundation overeenkomst

(10/18/2005)
Afgelopen week hebben HUMMER en het Amerikaanse Rode Kruis een samenwerkings-overeenkomst aangekondigd waarbij HUMMER in totaal vier miljoen dollar aan het Rode Kruis schenkt in de vorm van autoâs en een financiële donatie.
De schenking verloopt via de GM Foundation en nog deze maand worden de eerste vier HUMMERâs H3 overhandigd om ingezet te worden in de door de orkanen Katrina en Rita zwaarst getroffen gebieden. Bovendien zal HUMMER twee 2006 uitvoeringen van de H1 Alpha leveren voor de nationale Emergency Communication Response Vehicle (ECRV) vloot van het Rode Kruis.

Tot 2010 doneert HUMMER in totaal 72 HUMMER modellen aan het Amerikaanse Rode Kruis, variërend van de HUMMER H1 en H2 tot aan de zojuist geïntroduceerde HUMMER H3. De eerste zes autoâs worden deze maand nog ingezet voor de Rode Kruis posten in New Orleans en Baton Rouge (Louisiana), Biloxi (Mississippi), Houston (Texas) en het hoofdkantoor van het Amerikaanse Rode Kruis in Washington.

Naast de autoâs zal de GM Foundation gedurende zes jaar ieder jaar een bedrag van 100.000 dollar schenken, waarmee het Rode Kruis zelf middelen kan aanschaffen om snel op noodsituaties te kunnen reageren. De overeenkomst is een logisch vervolg op de reeds jarenlange samenwerking tussen General Motors en het Rode Kruis. âWij zijn bijzonder verheugd om met HUMMER en de GM Foundation deze nieuwe overeenkomst aan te gaan,â Marscha J. Evans, president en CEO van het Amerikaanse Rode Kruis. âDe steun die we in het verleden al van GM mochten ontvangen was fantastisch. Maar met deze nieuwe autoâs en de financiële ondersteuning kunnen we het Rode Kruis en onze locale vestigingen nog beter inrichten om snel en accuraat op levensbedreigende crisissituaties te kunnen reageren.â

âEind vorig jaar hebben we de basis voor deze samenwerking reeds gelegd,â licht Susan Docherty, HUMMER General Manager, toe. âEn we zijn blij dat we nu daadwerkelijk de autoâs en financiële middelen kunnen doneren die zo hard nodig zijn voor dit belangrijke werk. Wij zijn ervan overtuigd dat het Rode Kruis veel profijt van de HUMMERâs gaat hebben, mede vanwege de grote bagage- mogelijkheden van de autoâs en natuurlijk de ongeëvenaarde off-road capaciteiten dankzij de vierwielaandrijving. Deze eigenschappen maken de HUMMERâs tot uiterst betrouwbare hulpvoertuigen in noodsituaties, vooral bij natuurrampen.â