Politie Twente

Persberichten Politie Twente 18 oktober 2005

Met 255 km/u over A35

Automobilist moet auto en rijbewijs inleveren

Almelo

Op zondag 17 oktober hield de politie een alcoholcontrole op de meerdere locaties in Almelo. In totaal werden 879 automobilisten gecontroleerd. Daarvan bleken 7 automobilisten boven de wettelijke norm en kregen proces-verbaal. De hoogste score was 1,08 promille. Tijdens deze controle hield de politie tevens toezicht met de lasergun op de aanloop A35. Daarbij werden 3 automobilisten betrapt met een snelheid tussen de 150 en 160 km/u. Zij moesten hun rijbewijs inleveren. Topscorer was een 42-jarige automobilist uit Almelo. Hij werd geklokt met 255 km/u. Van hem werd zowel zijn rijbewijs als zijn auto in beslag genomen. Tegen alle overtreders wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-131783)

Medicijnen verloren

Medicijnen zaten in etui aan sleutelbos en zijn gevaarlijk voor kinderen

Almelo

Op maandag 17 oktober meldde een Almeloër het verlies van een sleutelbos met etui. In dat etui zaten 2 of 3 tabletten morfine. Deze kunnen bij inname door kinderen gevaarlijk zijn. De sleutelbos werd verloren omstreeks 13.45 uur die dag tussen twee flatgebouwen aan de Klara Zetkinstraat in Almelo. (05-131783)

Eenzijdig verkeersongeval

Automobiliste wordt onwel en rijdt de greppel in; rijbewijs ingenomen

Geesteren

Op maandag 17 oktober vond omstreeks 17.15 uur een eenzijdig verkeersongeval plaats op de Bragersweg in Geesteren. Een 47-jarige automobiliste uit Geesteren reed met haar auto over de Bragersweg en raakte de controle over de auto kwijt. Ze belandde met haar auto in de greppel. Een getuige had kort daarvoor achter deze automobiliste gereden en gezien hoe zij slingerend reed en haar auto even aan de kant zette. Ze wilde echter geen hulp en reed daarna verder met genoemd gevolg. De vrouw had mogelijk een te lage bloedsuikerspiegel, waardoor ze onwel werd. De ambulance nam de 47-jarige voor onderzoek mee naar het ziekenhuis. De politie nam het rijbewijs van de vrouw in. Haar auto werd afgesleept. (05-131935)

Kopstaartaanrijding

Automobiliste naar ziekenhuis

Hoge Hexel

Op maandag 17 oktober vond omstreeks 19.00 uur een kopstaartaanrijding plaats op de Hexelseweg in Hoge Hexel. Een 34-jarige automobiliste uit Almelo reed over genoemde weg en zag een voor haar op de Hexelseweg stilstaande auto, die af wilde slaan, te laat en reed er achterop. Door de klap van de aanrijding had de 34-jarige nekklachten. Uit voorzorg werd ze door brandweer- en ambulancepersoneel uit haar voertuig getild en daarna naar het ziekenhuis overgebracht. De automobilist van de andere auto, een 32-jarige man uit Hoge Hexel bleef ongedeerd. Beide auto's werden zwaar beschadigd afgesleept. (05-131964)

Rijden onder invloed

Bloedproef afgenomen

Vroomshoop

Op dinsdag 18 oktober controleerde de politie omstreeks 00.50 uur op de Van Stolberglaan in Vroomshoop een 66-jarige automobilist uit Vroomshoop. De blaastest wees uit dat de man alcohol had gebruikt, waarop hij werd aangehouden. De ademanalyse aan het bureau lukte de 66-jarige verdachte niet, waarop hem een bloedproef werd afgenomen. De politie nam zijn rijbewijs in en maakt proces-verbaal op. (05-132022)

Controle op blackspot

Toezicht op negeren rode verkeerslicht levert 16 verbalen op

Almelo

Op maandag 17 oktober hield de politie tussen 07.45 en 08.30 uur verkeerstoezicht op de kruising Ootmarsumsestraat/Sluiskade Noord- en Zuidzijde in Almelo. Genoemde kruising "Vriezebrug"staat bekend als zogenaamde blackspot en er waren meerdere klachten over het negeren van het rode verkeerslicht door met name fietsers. In totaal werden 16 fietsers, met name schooljeugd, bekeurd voor het fietsen door het rode licht. (05-131519)

Fietsendief aangehouden

Eigenaresse fiets ziet dader op fiets voorbijrijden

Hengelo

Op maandag 17 oktober deed omstreeks 17.00 uur een 16-jarige Hengelose aangifte van diefstal van haar fiets. Deze was kort daarvoor weggenomen vanaf het Stationsplein in Hengelo. De 16-jarige was in gezelschap van haar vriend en op weg naar het politiebureau toen zij de verdachte rijdend op haar fiets tegenkwam. De vriend ging achter de man aan en wist hem te stoppen in de Diogenesstraat. De politie hield daar de verdachte, een 23-jarige Hengeloër aan. De fiets ging terug naar de 16-jarige eigenares. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (05-131928)

Diefstal auto

Auto vanaf parkeerplaats gestolen

Hengelo

Op maandag 17 oktober deed een 22-jarige Hengeloër aangifte van diefstal van zijn auto, een witte Volkswagen Golf met het kenteken XJ-GL-51. De auto werd die dag tussen 13.00 en 17.00 uur weggenomen vanaf een parkeerplaats aan de Emmaweg in Hengelo. (05-131959)

Bedreiging

Man aangehouden na bedreiging van zijn ex

Overdinkel

Op maandag 17 oktober deed omstreeks 13.30 uur een 30-jarige vrouw uit Overdinkel aangifte van bedreiging door haar ex-partner, een 33-jarige man uit Overdinkel. De vrouw was in verband met de verkoop van de gezamenlijke woning aan de Ververstraat geweest en had haar ex daar getroffen. Zij had daar woorden gekregen met haar ex, waarbij deze laatste haar had vastgepakt en dreigde haar in elkaar te slaan. Tevens meldde zij dat ze al eerder door de man was mishandeld en de dreiging dus serieus nam. De politie hield diezelfde middag de 33-jarige verdachte in Enschede aan. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (05-131706)

Autokrakers actief

Negen aangiftes bij de politie gemeld

Vriezenveen

Op maandag 17 oktober deden in totaal negen personen aangifte van diefstal uit hun auto. De inbraken vonden plaats in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 oktober aan de Schippersstraat (2), de Oude Hoevenweg (5) en de Turfschuit (2) in Vriezenveen. In alle gevallen werd het portier geforceerd en bestond de buit uit de geluidsapparatuur.

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --