Edelman - DLV


18 - 10 - 2005

BT lanceert wereldwijd beveiligd toegang op afstand

MobileXpress haalt het kantoor uit het kantoor

BT lanceert vandaag MobileXpress, BTs nieuwe paradepaardje voor flexibel werken. MobileXpress is een volledig beheerde dienst die applicaties in het bedrijfsnetwerk veilig op afstand toegankelijk maakt. De dienst is niet alleen interessant voor de eigen medewerkers, maar ook voor partners en klanten.
In MobileXpress bundelt BT diverse diensten van BT en BT Infonet op het gebied van werken op afstand. Gebruikers kunnen met één gebruikersnaam met wachtwoord vanuit 150 landen eenvoudig inloggen via software op een laptop of pc, waar ze zich ook bevinden: onderweg, thuis of zelfs in een vliegtuig.
Draadloze toegang wordt onder meer geboden door 19 duizend WiFi-hotspots (een aantal dat in 2006 zal toenemen tot ruim 30 duizend), draadloze verbindingen aan boord van vliegtuigen en talloze 3G-netwerken. Vaste breedband- en inbelverbindingen complementeren de ruime toegangsmogelijkheden. Als de gebruiker eenmaal is aangemeld, verzekert een gelaagde beveiligingsstructuur hem ervan dat hij beschikt over een veilige en betrouwbare verbinding tot bedrijfsinformatie.

Door het explosief groeiende aantal mobiele professionals en flexibele werkplekken is het in de wereldeconomie van fundamenteel belang om gebruikers te kunnen voorzien van toegang op afstand tot het bedrijfsnetwerk, aldus Aaron McCormack, VP Global Products bij BT Global Services. MobileXpress maakt integraal deel uit van BTs visie om mobiliteit binnen de digital networked economy mogelijk te maken en te voorzien in een krachtig product voor werken op afstand, dat zowel functioneel als toegankelijk en eenvoudig is.

Het toenemende zakelijke internetgebruik en het groeiende belang van mobiele technieken hebben een exponentiële stijging tot stand gebracht in de vraag naar werken op afstand, vervolgt Luke Dallafior, VP of Communications Solutions bij BT Infonet. Door de combinatie van toonaangevende toepassingen levert MobileXpress van BT extra mogelijkheden voor de ondersteuning van flexibel werken, onder meer door gebruiksgemak, verhoogde productiviteit en beveiligde verbindingen te bieden.

Mobiel werken omvat thuiswerken, maar ook werken op andere vestigingen, vanuit de klantlocatie, op verschillende locaties binnen een bedrijfsterrein en onderweg. Onderzoeksbureau Ovum is ervan overtuigd dat de mate waarin deze uiteenlopende behoeften van mobiele werkers worden ondersteund op gebied van applicaties en dienstverlening essentieel is voor het onderscheidend vermogen van leveranciers, aldus Jeremy Green, Principal Analyst Enterprise Mobility bij Ovum.

Volgens een recent IDC-rapport is meer dan 50 procent van alle werknemers in West-Europa potentieel een mobiele medewerker. De Europese Commissie bevestigt de groei van flexibel werken. Ze introduceerde daarom in haar initiatief e-Europa 2005 een beleid dat verandering moet aanbrengen in bestaande banen, nieuwe werkmethodes formuleert en meer flexibiliteit op de werkplek mogelijk maakt .

Prospects for Fixed-Mobile Convergence in Europe, IDC, May 2005, Jill Finger Gibson, Lars Vestergaard
European Commission - eEurope 2005: An information society for all

Over BT
BT is één van s werelds grootste leveranciers van communicatieoplossingen, met klanten in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Zuidoost-Azië en Australië. De kernactiviteiten van BT omvatten de levering van IT- en netwerkdiensten, lokale, landelijke en internationale telecommunicatiediensten en hoogwaardige producten en diensten op het gebied van breedband en internet.

BT is actief met drie divisies:

- BT Retail biedt een brede serie van communicatie- en hieraan gerelateerde diensten aan meer dan 20 miljoen Britse consumenten en bedrijven.

- BT Wholesale levert binnen het Verenigd Koninkrijk netwerkdiensten en -oplossingen (waaronder breedband en private circuits) aan ruim 600 operators of dienstverleners op het gebied van vaste en mobiele telefonie

- BT Global Services levert wereldwijd IT- en netwerkdiensten aan grote organisaties met meerdere locaties en biedt ook internationale carrierdiensten. BT Global Services is actief in meer dan 130 landen. BT Nederland is onderdeel van BT Global Services en sinds 1989 actief op de Nederlandse markt.

In het boekjaar 2004-05 (einde 31 maart) behaalde BT Group een omzet van 18.623 miljoen pond. De winst voor goodwill, aflossingen, buitengewone lasten en belastingen bedroeg 2.085 miljoen pond.

BT Group plc. kent een notering aan de effectenbeurzen van Londen en New York. British Telecommunications plc. (BT) is de dochteronderneming van BT Group waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group plc. zijn verzameld.

Bezoek voor meer informatie www.bt.com/aboutbt.

Meer over BT Nederland:
Persberichten
Achtergrondinformatie
Beeldmateriaal
website: http://www.btglobalservices.com/nl

Marlies Roest
BT Nederland
tel: 020-203 8898
e-mail: marlies.roest@bt.com

Edelman
Leoni Janssen of Peter van Kessel
Postbus 2021
2130 GE Hoofddorp
tel: 023-554 2030
e-mail: nl@edelman.com
website: http://www.edelman.com/nl