Politie Midden- en West Brabant

Persberichten dinsdag 18 oktober

BREDA, 18 oktober 2005

Politie vindt bij toeval hennepkwekerij

BREDA: De politie is dinsdagmiddag bij toeval op een hennepkwekerij in een woning aan de Tilman Suijsstraat gestuit. Agenten gingen polshoogte nemen nadat ze een melding kregen van een verontruste vriend van de bewoner van de woning. De politie betrad de woning en trof de 62-jarige bewoner levenloos aan. Een gealarmeerde arts constateerde een natuurlijke dood bij de man. Agenten die in de woning rondkeken, troffen in twee slaapkamers ruim 300 hennepplantjes aan. De plantjes zijn in beslaggenomen, net als bijna dertig lampen die werden gebruikt in de kwekerij. De goederen zijn afgevoerd en worden vernietigd.

Veel schade bij inbraken garages Alphen en Baarle-Nassau

ALPHEN/BAARLE-NASSAU: Twee autogarages in Baarle-Nassau en Alphen hebben maandagavond onplezierig bezoek gehad van inbrekers. Bij een garage in de Smederijstraat in Baarle-Nassau werd veel schade aangericht bij het betreden van het pand. Het doorzoeken van het kantoortje leverden de dieven een bankpasje op. Een half uur later werd op nagenoeg dezelfde wijze ingebroken bij een garage aan de Belsebaan in Alphen. Ook hierbij werd veel schade toegebracht om toegang tot het bedrijf te krijgen. Er werd niets ontvreemd.

Bejaarde Bredase slachtoffer tasjesroof

BREDA: Een 85-jarige Breda is maandagmiddag op de Abdijstraat beroofd van haar tas. De vrouw liep met haar rollator over straat toen een man haar vroeg hoe laat het was. Toen zij daarvoor op haar horloge keek, greep de man haar tas die aan de rollator hing. Door die beweging schoof de rollator vooruit en kwam de bejaarde vrouw ten val. Ze hiel een pijnlijke heup, bil en been over aan de val. De man ging er met de tas met een klein geldbedrag en een paspoort vandoor. Waarschijnlijk heeft hij hulp gekregen van een andere man die in de buurt van de overval op zijn fiets wachtte.

Tweede verdachte woninginbraak aangehouden

BREDA: De politie heeft maandagmiddag de tweede verdachte aangehouden van de inbraak in een woning aan de Weteringstraat afgelopen donderdagnacht. Het gaat om een 31-jarige Bredanaar. Zijn metgezel, een 35-jarige man uit Breda, werd nog diezelfde nacht bij het station in Breda aangehouden, maar is inmiddels weer op vrije voeten. Bij de inbraak werden geld, mobiele telefoons en identiteitsbewijzen gestolen. Een deel van de goederen zijn teruggevonden in de auto waarin het tweetal donderdagnacht vluchtte.

Inbraak bedrijfspand Etten-Leur

ETTEN-LEUR: Bij een inbraak in een bedrijf aan de Pauvreweg is maandagavond een geldbedrag buitgemaakt. De dieven zijn het pand binnengekomen door de achterdeur in te trappen. Uit de kassa werd het geld ontvreemd. Een getuige die bijna omver werd gereden door de vermoedelijke daders, spreekt van twee inbrekers met bivakmutsen die in een rode Golf (type II) reden.

Inbraak horecazaak Catharinastraat

BREDA: Bij een horecagelegenheid aan de Catharinastraat is maandagnacht ingebroken. Toen de schoonmaakster dinsdagochtend het pand wilde binnengaan, zag ze dat de voordeur openstond. Daarop werd de politie gewaarschuwd. De inbrekers hebben geldladen uit twee speelautomaten gehaald en een kluis geforceerd. Ze zijn met de buit via de nooduitgang aan de achterkant van het pand vertrokken.

Snelheidscontroles in Breda en omstreken

BREDA: Bij snelheidscontroles in Strijbeek, Bavel en Breda zijn dinsdag 87 automobilisten op de bon geslingerd. In totaal werd de snelheid van 1399 bestuurders gecontroleerd. Aan de Strijbeekseweg in Strijbeek gingen 24 automobilisten over de schreef, het bontste maakte het een automobilist die 105 km/uur reed waar 80 km/uur is toegestaan. Op de Lange Bunder in Bavel en de Nassaustraat in Breda viel die eer te beurt aan automobilisten die respectievelijk 70 en 68 km/uur reden op een 50 km-weg. In Bavel gingen 31 mensen op de bon, in Breda waren dat er 32.

Auteur: Andre van den Hul