Gemeente Almelo

B&W en gemeenteraad verwelkomen nieuwe inwoners

Tijdens de middag maakten de inwoners kennis met de ambities van het gemeentebestuur Het gemeentebestuur van Almelo verwelkomde op zaterdag 15 oktober ruim 150 nieuwe inwoners in de Burgerzaal van het Stadhuis. Tijdens de middag maakten de inwoners kennis met de ambities van het gemeentebestuur en de kernprojecten uit het Masterplan. Vervolgens was er een levendig gesprek tussen nieuwe inwoners, raads- en collegeleden onder leiding van de gemeentescretaris. Later konden de nieuwe inwoners informatie inwinnen bij diverse informatiestands in de Burgerzaal. Afsluitend werd er in groepen, onder leiding van raadsleden een rondwandeling door de stad gemaakt. De dag werd feestelijk afgesloten met een borrel in de bibliotheek.

Kijkje in de kamer van de burgemeester
Vele nieuwe inwoners waren ingegaan op de uitnodiging. Na een welkomstwoord van burgemeester Knip in de Burgerzaal van het stadhuis werd een korte introductiefilm over Almelo vertoond, gevolgd door een toelichting op het Masterplan Almelo door wethouder Anthon Sjoers. Hierna konden de nieuwe inwoners hun ervaringen en reacties kwijt tijdens een vraaggesprek onder leiding van gemeentesecretaris Herman Geerdink. De genodigden namen daarna een kijkje nemen in de kamers van de burgemeester en wethouders en in de raadszaal.

Informatiestands
In de Burgerzaal stonden een aantal informatiestands waar de inwoners terecht konden voor diverse onderwerpen. De muziekschool, Theater Hof88 en de Bibliotheek gaven informatie over het culturele aanbod in Almelo. De VVV en STAP over evenementen en uitgaan in Almelo en het Steunpunt Vrijwilligerswerk Almelo gaf informatie over diverse vacatures op het gebied van vrijwilligerswerk. Bij de gemeentelijke stand kregen de nieuwe inwoners informatie over publiekszaken, wijkaanpak, sport, kinderopvang en onderwijszaken.

Stadswandeling
De welkomstmiddag werd afgesloten met een stadswandeling onder leiding van raadsleden. Tijdens deze stadswandeling kregen de nieuwe inwoners een toelichting op hoe Almelo vroeger was en hoe de stad zich in de toekomst zal ontwikkelen. Napraten kon men tijdens de afsluitende borrel in de Meridiaan in de Centrale Bibliotheek.