Ingezonden persbericht


Uitnodiging voor Cross Media Cafe over Streaming Media

Met deze mail willen we u graag uitnodigen voor het 4e Cross Media Café van dit jaar, dat zal plaatsvinden op 18 oktober van 16.00 to 18.00 in Studio 22, op het Mediapark in Hilversum.

Nu iedereen breedband internet heeft, is het bekijken van video online of het luisteren naar online radio stations geen enkel probleem meer. Het aantal opgevraagde audio- en videostreams via de website Uitzending gemist groeide in korte tijd naar 2,4 miljoen per maand. RTL-Z heeft video nieuws in hoge kwaliteit online, en RTL video heeft op internet films tegen betaling in de aanbieding. En er komen ook snel nieuwe radio en TV zenders bij. Tijdschrift Libelle heeft inmiddels zijn eigen internet radio station, en de AVRO heeft MuseumTV en DierenNatuurTV gelanceerd.

Maar wat is de toekomst voor de markt van streaming media? Welke business modellen zien we ontstaan? Zal ook het streamen van video and audio content naar TV en mobiele telefoon straks heel gewoon zijn?

Op 18 oktober zullen wij deze vragen stellen aan een aantal Nederlandse pioniers op dit gebied. Onder leiding van Monique van Dusseldorp zal het gesprek over de toekomst van streaming media gevoerd worden door o.a.


* Dennis Kokkelink (Radio 538)

* Jan-Paul Dekker (HMG)

* Erwin Blom (VPRO)

* William Valkenburg (Omroep.nl)

* Stef van der Ziel (Jet Stream)

* en sprekers van Avro en Ilsemedia

Het Cross Media Café wordt georganiseerd door Immovator en Syntens, en wordt ondersteund door TCN Mediapark. Deelname aan deze bijeenkomst is gratis, meer informatie en het aanmeldformulier kunt u ook vinden op de website van Immovator, zie www.immovator.nl

Het programma begint om 16.00 en wordt met een borrel rond 18.00 afgesloten. Wij hopen u te mogen verwelkomen bij deze bijzondere bijeenkomst.

Ook als u niet aanwezig kunt zijn, maar wel voor toekomstige Cross Media Cafe's uitgenodigd wilt worden, zouden we u willen vragen het genoemde registratie formulier in te vullen. Zie www.vandusseldorp.com/immovator

Namens Syntens en Immovator,

Ignace Karthaus
Ton van Mil