Buena Vista Social Club(tm) presents Ibrahim Ferrer

27.07.2005 / 11:33 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Mojo concerts

De Cubaanse zanger Ibrahim Ferrer, bekend van de Buena Vista Social Club(tm), komt dit najaar voor twee concerten naar Nederland. Met zijn programma 'Mi Sueño - a Bolero Songbook' treedt hij woensdag 19 oktober 2005 op in de Pepsi Stage in Amsterdam en op vrijdag 21 oktober in de Oosterpoort in Groningen. De voorverkoop voor deze concerten begint zaterdag aanstaande om 10.00 uur.

Tijdens 'Mi Sueño - a Bolero Songbook' brengt de 78-jarige Ferrer zijn geliefde bolero's ten gehore. De bolero is Cuba's romantische zangstijl, die een speciale plek inneemt in de harten van de Cubanen. Binnen de geschiedenis van de Cubaanse muziek is het belang van de bolero vergelijkbaar met die van het American Ballad Songbook voor de Amerikanen. Het repertoire dat de zanger heeft uitgekozen voor dit project bevat enkele van de meest belangrijke en bekendste Cubaanse songs, alsook enkele persoonlijke favorieten. Natuurlijk zullen ook de nummers niet ontbreken die van Ibrahim Ferrer een internationale ster hebben gemaakt.

Ry Cooders project Buena Vista Social Club(tm) betekent in 1997 de wereldwijde doorbraak voor de bolero zanger Ibrahim Ferrer. Dit album, vele malen met platina onderscheidden, is één van de langst genoteerde albums in de Nederlandse albumlijst. Ook de daarop volgende solo albums 'Buena Vista Social Club(tm) Presents Ibrahim Ferrer' (1999) en 'Buenos Hermanos' (2003) zijn een groot succes. Beide bezorgen Ferrer een Grammy tijdens de Latin Grammy Awards.

Ferrer wordt bijgestaan door een band met daarin mede Buena Vista Social Club(tm) muzikanten Cachaíto López (bas) en Guajiro Mirabal (trompet).

BUENA VISTA SOCIAL CLUB(tm) PRESENTS
IBRAHIM FERRER 'MI SUEÑO - A BOLERO SONGBOOK'
Woensdag 19 oktober 2005
Pepsi Stage, Amsterdam
Entree: E 37,50, E 35 (excl servicekosten)

Vrijdag 21 oktober 2005
Oosterpoort, Groningen
Entree: E 35 (excl servicekosten)

Aanvang: 20:30 uur
Kaartverkoop begint a.s. zaterdag om 10.00 uur door Ticket Service via de grotere postkantoren, VVV's en GWK's, 0900-300.1250 (E 0,45 p.m.), www.ticketservice.nl, de bekende voorverkoopadressen. Voor de Pepsi Stage zijn alleen zitplaatsen beschikbaar en is er ook kaartverkoop via Uitburo 0900-0191 (40 cpm) en AUB Ticketshop.

Noot aan de redactie (