Saxion Hogescholen
BR>

ma 26 september 2005

Und dann bleibt nur der schmerz

In samenwerking met het Saxion Conservatorium in Enschede komt muziektheaterbureau Mélange met een nieuwe topproductie `Und dann...bleibt nur der Schmerz'. Het is een vervolg op het succes van "Die Geschichte der Lili Marleen".
De voorstellingen worden gehouden op 19 en 20 oktober aanstaande in het Cultuurcentrum "de Vrijhof" van de Universiteit Twente te Enschede, aanvang 20.15 uur.

De voorstelling

Muziek van Kurt Weill - componist van onder andere de `Dreigrosschenoper'-, Berlijn in de jaren '30, een wereldstad met een bruisend uitgaansleven, cabaret, tingel-tangelshows en `Vergnügungsviertel'. Tegelijkertijd echter leeft men er op een vulkaan: crisis, oorlogsdreiging en antisemitisme vormen de keerzijde van de decadent opgepoetste medaille. Het jonge meisje Jenny wordt in deze wereld volwassen. Zij had het zich zo mooi voorgesteld: `Verliebt, verlobt, verheiratet', maar dan kom je bedrogen uit! Zo onschuldig is de wereld der volwassenen niet. Ontrouw, agressie en vulgariteit tieren welig achter de façade van het `Spießbürgertum'.

Geschoolde stemmen van de zangstudenten van het Saxion Conservatorium te Enschede, een 19-koppig begeleidingsorkest, arrangementen van Geert Christenhusz, regie van Evert de Vries. Productieleidster is Annet Meijerink. Deze groep stond in mei en juni van dit jaar in Stadstheater de Bond in Oldenzaal reeds garant voor een reeks succesvolle voorstellingen. Theaterliefhebbers komen in deze muziektheaterproductie aan hun trekken!

Kaartverkoop

Vanaf heden bij Sport & Cultuur, Centrale hal Saxion Hogescholen te Enschede en bij De Pathefoon, In den Vijfhoek, Oldenzaal. Ook aan de zaal vanaf 19.15 uur. Prijs: EUR 12,50, (met studentenpas EUR 10,00). Voor reserveringen: Universiteit Twente, tel: 053-4898002; ma. t/m vr. 8.30-24.00 uur; za. 9.00-17.00 uur.


-------------------------------------- Einde persbericht
----------------------------------------