ROC Friese Poort


Schrijversavond met Al Galidi | 05-10-2005

Woensdag 19 oktober a.s. is de schrijver Al Galidi te gast op de jaarlijkse schrijversavond van Bibliotheek Noordoostpolder en ROC Friese Poort. De avond wordt gehouden in de Bibliotheek aan het Harmen Visserplein 5 in Emmeloord.
De aanvangstijd is 20.00 uur en de toegang is 2,50 inclusief koffie of thee.

Al Galidi werd geboren in Al Najaf, Zuid-Irak, omstreeks 1971. Zijn precieze geboortejaar is onbekend. In de woestijn doen we niet aan verjaardagen, zegt hij. Hij begon gedichten te schrijven toen hij zes jaar was. Vele jaren later studeerde hij in Bagdad af als bouwkundig ingenieur. Om geen soldaat te zijn in de eeuwige oorlogen van Saddam Hoessein tegen de Zuid-Irakezen en Koerden vluchtte hij naar Jordanië, later naar Thailand en Vietnam. In 1998 kwam hij als politiek vluchteling in het AZC Harlingen. Hij leerde in recordtijd uitmuntend Nederlands. In 2000 won Al Galidi een prijs in het kader van de literatuurwedstrijd van El Hizrja. In 2002 won Al Galidi de Phenix-essayprijs van NRC Handelsblad en De Standaard.

Romans,columns en poëzie
Columns met scherpe en geestige observaties werden gebundeld in Dagboek van een ezel (2002) en Blanke Nederlanders doen dat wél (2004). Al Galidi laat zijn poëtische kant zien in de gedichtenbundel De fiets, de vrouw en de liefde. Eind 2004 verscheen de roman Mijn opa, de president en de andere dieren. Tijdens de schrijversavond zijn deze boeken -gesigneerd door de auteur- te koop.

Kaarten voor deze avond zijn verkrijgbaar bij:
Bibliotheek Noordoostpolder, Harmen Visserplein 5, Emmeloord, tel. (0527) 612059 en bij
Boekhandel Marsman, Lange Nering 88, Emmeloord tel. (0527) 612913 of s avonds aan de zaal.