Gemeente Breda

Kinderinstuif Troep in het kwadraat op het MEC

Op woensdag 19 oktober organiseert het Milieu Educatief Centrum in samenwerking met Afvalservice een kinderinstuif op het MEC aan de Wolfslaardreef 99 in Breda.

(Foto: tentoonstelling 'Het wegwerpmuseum' in het MEC)

Tussen 11.00 en 16.00 uur zijn kinderen met hun ouders van harte welkom.
De kinderinstuif vindt plaats in het kader van de tentoonstelling Het wegwerpmuseum', die tot 2 november in het MEC te zien is. Deelname aan de instuif en bezoek aan de tentoonstelling zijn gratis.

Veel activiteiten
Kinderen en hun ouders kunnen tijdens de kinderinstuif op 19 oktober zelf een muziekinstrument maken van afval of het mierenafvalspel spelen. Ook is er de mogelijk om zelf papier te maken van oud papier. Er is een afvalrace met duocontainers (kliko's), een afvalprijsvraag, een tafel met kleurplaten en iedereen kan een ritje maken met de speciale Afvalservice-electrokar.
Alle kinderen kunnen bij de balie van het MEC een knipkaart krijgen met daarop een overzicht en uitleg van alle activiteiten. Grotere kinderen kunnen de opdrachten zelfstandig uitvoeren, kleinere kinderen onder begeleiding van hun ouders.

Wegwerpmuseum
De expositie Het Wegwerpmuseum' leert kinderen en hun ouders- bewust om te gaan met afval. De tentoonstelling bestaat uit meerdere afvalcontainers die het verhaal vertellen over afval en de wegwerpcultuur in allerlei situaties in ons dagelijks leven en hoe we hier in Breda mee omgaan. Verder zijn onder meer de winnende ontwerpen te zien van de ontwerpwedstrijd voor kunstvuilniswagens die Afvalservice voor het basis- en speciaal onderwijs heeft georganiseerd.

Breda, 10 oktober 2005