WetenWeek laat ze vliegen!

Projectbureau wetenweek

PERSBERICHT
11 oktober 2005

WetenWeek laat ze vliegen!
Hoeveel ballonnen heb je nodig om een kind van 30 kg de lucht in te krijgen?

Hoeveel ballonnen heb je nodig om een kind van 30 kg de lucht in te krijgen? Op woensdag 19 oktober a.s. om 15.00 uur wordt de WetenWeek geopend met een uniek experiment onder leiding van Jetske, presentator van het populaire kinderprogramma Willem Wever.

Openingsexperiment
Een kind zal in de lucht worden getild door een groot aantal krachtige heliumballonnen. Dit experiment wordt uitgevoerd bij science center NEMO in Amsterdam. Vervolgens zullen er honderden ballonnen worden opgelaten door kinderen. Voor de ballonnen die de meeste kilometers maken zijn mooie prijzen te verdienen.

Een week vol wetenschap en techniek
De WetenWeek is hét evenement om kennis te maken met wetenschap en techniek. Bedrijven, universiteiten, ziekenhuizen, sterrenwachten en andere (onderzoeks)instellingen in het hele land openen dan hun deuren. Diverse steden staan bol van de activiteiten, zoals Amsterdam, Breda, Delft, Leiden en Rotterdam. Bezoekers kunnen meedoen met experimenten, demonstraties, rondleidingen, games en nog veel meer. Meestal zijn het plaatsen waar je normaal niet mag komen. De WetenWeek staat in de top 5 van drukst bezochte landelijke evenementen.

Ken je krachten!
De WetenWeek is dit jaar van 19 tot en met 26 oktober. De activiteiten staan in het teken van het thema van 2005: Ken je krachten! in het kader van het World Year of Physics. Op www.wetenweek.nl staat het complete programma en meer informatie omtrent het thema.


--- einde persbericht ---


Noot voor de redactie (