Gemeente Delft

Huldiging nuna 3 op 19 oktober in delft

Op woensdag 19 oktober om 15.00 uur wordt de Nuna 3 voor het stadhuis op de Markt in Delft gehuldigd door burgemeester Bas Verkerk. Naast de Nuna 3 zijn er diverse andere studentenprojecten die vanuit de TU Delft zijn opgestart te bezichtigen, zoals de zonneboot, Formula Student, Delfly, golfrobots, verticale fietsen en voertuigen zonder wielen. Deze projecten zijn voor studenten een geweldige manier om een combinatie te leggen tussen hoogwaardige techniek, innovatie, ondernemersschap en het presteren op wereldniveau. Iedereen is van harte welkom om de projecten te komen bekijken.

In Australië heeft Nederland zich bewezen tijdens de World Solar Challenge door voor de derde keer op rij deze race te winnen met de door zonne-energie aangedreven Nuna. Deze historische prestatie krijgt extra cachet als u bedenkt dat het (steeds wisselende!) team van Delftse studenten wederom grenzen heeft verlegd en het parcours ditmaal heeft bedwongen met een gemiddelde snelheid van boven de 100 kilometer per uur; een record dat niemand nu al voor mogelijk gehouden had! Delft is erg trots op deze prestatie en wil deze gebeurtenis niet zomaar voorbij laten gaan.

De gemeente Delft en de TU Delft willen tevens laten zien tot welke prachtige projecten Nederland in staat is en daarmee de boodschap neer te zetten dat techniek en innovatie, behalve van groot belang voor onze toekomstige welvaart, ook gewoon heel leuk is!


*****************



Gemeente Delft