Llink


747 Live

747 Live met John Buijsman

uitzending(en)

wo 19 oktober 2005 van 14:00 uur tot 15:45 uur op 747 AM

deze aflevering

Florentijn Hofman

Kunstenaar Florentijn Hofman confronteert de dagelijkse beleving met ongewone, opvallende en opzienbarende kunstwerken. Zo bouwde hij in Nieuwerkerk a/d IJssel een muskusrat van ruim 31 meter lang, legde hij een enorme rode herdershond neer in een klein Gronings dorpje, plantte hij de Amsterdamse Hortus Botanicus vol met papieren spreeuwen en verfde hij een Rotterdams huizenblok helemaal blauw. Florentijn ziet zijn werk als een tijdelijk cadeau voor de omgeving waarin het staat, en brengt op een luchtige en spectaculaire manier kunst en verwondering dichter bij een groot publiek.

Kees Moeliker

Huisbioloog Kees Moeliker heeft vandaag een bijdrage over de gevreesde roofslak Rapana Venosa (geaderde stekelhoren) die afgelopen zomer voor het eerst werd opgevist uit de Noordzee bij Scheveningen. Uit de schelpencollectie van het Natuurmuseum Rotterdam neemt Kees het unieke, eerste exemplaar mee van deze soort die oorspronkelijk in de wateren rond Japan leefde. Hij zal uitleggen waarom dit beestje zo gevreesd wordt, en wat je als luisteraar moet doen als je een exemplaar van de roofslak vindt.

Shoppen met Mieke

Elke week struint shopaholic Mieke van der Linden winkeltjes af waar de gemiddelde Nederlander niet (vaak) komt. Zo sprak ze een medewerker van een dierenwinkel die vleermuizen aan het plafond heeft hangen, liet ze zich informeren over voodoo en stapte ze een gothic-kledingwinkel binnen. Waar zou onze shopaholic nu weer geweest zijn? Hoeveel geld heeft ze uitgegeven? En voldoen haar inkopen aan het praktisch idealisme van LliNK? Alle antwoorden op deze vragen hoort u in Shoppen met Mieke.