FNV Bouw

Bijscholing in de bouw slimmer aanpakken

Op woensdag 19 oktober wordt om 15.00 uur het boekje 'Buiten gewoon geleerd' gepresenteerd. Louis Rutten, beleidsmedewerker FNV Bouw, legt uit hoe bouw-vakkers hun vakbekwaamheid eigen maken. De presentatie vindt plaats op het hoofdkantoor van FNV Bouw, Houttuinlaan 3 in Woerden.

Bouwwerknemers leren vooral dankzij een gevarieerd takenpakket. Daar steken zij meer van op dan van in de bouw gangbare cursussen. Bovendien is een goede vakopleiding een garantie dat werknemers blijven leren. 'De bijscholing in de bouw kan veel slimmer worden aangepakt'. Dit schrijft Rutten in het boekje 'Buitengewoon geleerd - Hoe bouwvakkers hun eigen vakbekwaamheid eigen maken'.

In het boekje schetst Rutten een beeld hoe werknemers in de bouw zich de benodigde kwaliteiten aanleren. Dat gebeurt veel via overleg tussen collega's, en niet of nauwelijks via bijscholing. Over deze laatste vorm van kennis vergaren, bestaat bij zowel werknemers als werkgevers in de bouw een bijzonder negatief beeld, aldus Rutten. 'Bijscholen doet men alleen maar omdat regeltjes dat eisen.'

FNV Bouw
Postbus 520 - 3440 AM Woerden

Tel 0900 36 82 689 Fax 0348 423 610