Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Nederlands jeugdteam naar Siberië

Komende woensdag 19 oktober reist een jeugdteam van de KNSB af naar het verre Siberië om daar deel te nemen aan de Arctic Cup. Dit is een teamtoernooi waaraan voornamelijk Russische teams zullen deelnemen. De teams bestaan uit vier spelers t/m 17 jaar waaronder een meisje en een speler t/m 10 jaar.

Het Nederlandse team bestaat uit Matthew Tan, Robin Swinkels, Twan Burg, Biaina Geragousian en Pepijn Obels. De begeleiding is in de deskundige handen van Jop Delemarre. Voor extra support zorgt de moeder van Pepijn, Nanny Obels. Met de Nederlandse delegatie reist Geurt Gijssen mee, die als wedstrijdleider bij dit toernooi zal optreden.

Woensdag wordt er eerst een tussenstop gemaakt in Moskou en kan er misschien een glimp van het Rode Plein opgevangen worden. Donderdag wordt er doorgereisd naar Salekhard, de plaats waar het toernooi verspeeld wordt. Vrijdag is de eerste ronde. Er worden negen ronden gespeeld. Zondag 30 oktober keert het Nederlandse team weer terug. Op deze plek zal onze delegatie proberen regelmatig verslag te doen van de resultaten en belevenissen. Wij wensen ons team alvast veel succes en hopen dat er uit de bevroren hersencellen toch nog een paar goede zetten zullen rollen!