Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Renkum - burenruzie loopt uit de hand:vrouw aangehouden
Publicatiedatum: 19-10-2005 9:40:43

Een 36-jarige vrouw uit Renkum is dinsdagmiddag door de politie in haar woonplaats aangehouden bij een uit de hand gelopen burenruzie. De Renkumse wordt verdacht van ondermeer mishandeling. Politieagenten gingen poolshoogte nemen nadat er een burenruzie was gemeld die uit de hand dreigde te lopen. Daar aangekomen vertelde de 36-jarige Renkumse dat haar zoontje door de buurvrouw naar binnen zou zijn getrokken. Een gesprek met de buurvrouw en het zoontje van de 36-jarige leerde echter dat de Renkumse haar zoontje zou hebben aangezet tot belletje trekken bij de buren. Op een gegeven moment zou de Renkumse haar buurvrouw ook hebben mishandeld. Volgens het slachtoffer, een 45-jarige vrouw, zou zij hardhandig aan de haren zijn getrokken. Hierop besloten de agenten de 36-jarige vrouw aan te houden. Ze is voor nader onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk - fietsster (60) aangereden en gewond

Publicatiedatum: 19-10-2005 9:40:16

Bij een verkeersongeval tussen een fietsster en een auto op de Berencamperweg in Nijkerk is dinsdagmiddag een 60-jarige vrouw uit Eindhoven gewond geraakt. Het slachtoffer werd omstreeks half vier aangereden door een 51-jarige automobilist uit Barneveld. Volgens getuigen en betrokkenen zou de automobilist vanaf een parkeerplaats de rijbaan zijn opgereden. Daarbij merkte hij de fietsster, die over het fietspad reed, te laat op. Bij de daarop volgende aanrijding liep de Eindhovense armletsel op. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Volgens een woordvoerder van de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Harskamp - vrouw gewond na val van bromfiets

Publicatiedatum: 19-10-2005 9:39:49

Een 21-jarige vrouw uit Kootwijkerbroek is dinsdagochtend naar het ziekenhuis gebracht nadat ze in Harskamp van haar bromfiets was gevallen. Dat gebeurde omstreeks zeven uur op de Harderwijkerweg. Een passant vond het slachtoffer liggend op straat aan en waarschuwde politie en ambulance. Het slachtoffer had verklaard door nog onbekende oorzaak te zijn gevallen en wist verder niet meer wat er gebeurde. De Kootwijkerbroekse is met onbekend letsel naar het Ziekenhuis De Gelderse Vallei vervoerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - beschonken man aangehouden na stunten op de weg
Publicatiedatum: 19-10-2005 9:39:12

De Wageningse politie heeft dinsdagavond even voor middernacht een 24-jarige automobilist aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man trok de aandacht van surveillerende agenten toen hij met hoge snelheid vanaf de Diedenweg de Nobelweg op reed. Daarbij werd de gehele rijbaan gebruikt. De agenten reden de man achterna waarop de bestuurder op het Jasmijnplantsoen stopte. Toen de agenten hem wilden aanspreken ging de man er weer met hoge snelheid vandoor, om even later weer op dezelfde plaats te stoppen. Bij aanspreken roken de agenten alcohol, waarna de Wageninger werd aangehouden. Bij de ademanalyse werd een alcoholpromillage gemeten van 1,23. Dat is bijna tweeënhalf maal zoveel als is toegestaan. Bij een promillage van tweeënhalf of meer kan de politie het rijbewijs invorderen. De Wageninger kwam er vanaf met een proces-verbaal en een rijverbod.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Voorthuizen - snelheidscontrole Apeldoornsestraat
Publicatiedatum: 19-10-2005 9:38:44

Op de Apeldoornsestraat in Voorthuizen is dinsdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Het regionale verkeershandhavingsteam van de politie Gelderland-Midden telde 24 snelheidsovertredingen. De controle werd gehouden tussen 15.00 en 18.45 uur. In dat tijdsbestek werd van 1280 passanten de snelheid gemeten. Hoogst gemeten snelheid was 109 km/u. Op deze weg mag maximaal 80 gereden worden.

Het Verkeershandhavingsteam houdt vrijwel dagelijks snelheidscontroles op 28 geselecteerde trajectwegen buiten de bebouwde kom. Hier gebeuren veel ongelukken met ernstige afloop. Uit onderzoek door de verkeersadviseurs van de politie Gelderland-Midden is gebleken dat de meeste veelal veroorzaakt worden door te hard rijden. Op basis van deze onderzoeken houdt het Verkeershandhavingsteam daarom verkeerscontroles. "Zomaar" ergens controleren is er dus niet bij!

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606