Binnensticht, 09.50 uur

Utrecht 19-10-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Snelheidscontroles

GROENEKAN Op dinsdagochtend heeft de politie tussen 10.30 uur en 11.30 uur op de Koningin Wilhelminaweg een snelheidscontrole gehouden. Er werden 210 voertuigen gecontroleerd, daarvan reden 24 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/u.

BUNNIK Op dinsdagmiddag werd tussen 16.30 uur en 17.45 uur gecontroleerd op de Achterdijk. Zes bestuurders reden harder dan 60 km/u. De automobilist met de meeste haast reed 103 km/u.

Verkeerscontrole

ZEIST Op dinsdagmiddag is tussen 13.00 uur en 14.30 uur een verkeerscontrole gehouden op de Kromme Rijnlaan. Er werden bekeuringen uitgeschreven voor: te hoge snelheid (7), niet dragen gordel (3) en één voor niet goed bevestigd zijn van de hulpkoppeling van de aanhangwagen.

Inbraak in keet

DE BILT Op dinsdagmiddag kwam bij de politie de melding binnen dat drie jongens bezig waren met sloten van containers open te breken. Ter plaatse aangekomen troff een agent drie jongens aan in een keet. Twee wisten te ontkomen. Een 16-jarige jongen uit Bilthoven werd aangehouden.

Onder invloed

BOSCH EN DUIN In de nacht van dinsdag op woensdag is een 59-jarige automobilist uit Bilthoven aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 01.20 uur werd hij gecontroleerd op de Biltseweg. Uit eerste onderzoek bleek dat hij teveel had gedronken en hij werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 585 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Proces-verbaal werd opgemaakt.

DRIEBERGEN-RIJSENBURG In de nacht van dinsdag op woensdag bestuurde een 47-jarige automobiliste uit Driebergen-Rijsenburg haar voertuig onder in vloed van alcohol.

Omstreeks 02.20 uur zagen agenten haar met lage snelheid en slingerend rijden op de Rijnsenburgselaan. Zij kreeg een stopteken en werd onderworpen aan een blaastest. Deze gaf aan dat zij teveel had gedronken en zij werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 895 ug/l uit. Zij kreeg een rijverbod van 11 uur, haar rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal werd opgemaakt.